Warning: mysqli_num_fields() expects parameter 1 to be mysqli_result, boolean given in /home/fight1/public_html/wp-includes/wp-db.php on line 3182
Tomić i Bajić iz Brazila se vraćaju sa srebrom | Fight Site

Tomić i Bajić iz Brazila se vraćaju sa srebrom

Vijesti iz regije 07.10.2013 09:17h Autor:

Luka Tomić

Tijekom vikenda odrađen je i posljednji, peti natjecateljski dan na prvenstvu svijeta u kickboxingu u disciplinama low kick i K1.

Hrvatski reprezentativci odradili su dva finala svjetskog prvenstva, ali nažalost nisu uspjeli osvojiti zlatne medalje unatoč odličnim mečevima.

Finalne borbe u Sao Paulu satelitskim prijenosom mogli su pratiti gledatelji u cijelom svijetu. Prva u ring je ušla Ana Bajić protiv brazilske prvakinje Barbare De Nepomueno koja je u polufinalnom meču nošena domaćom publikom pobijedila dotadašnju svjetsku prvakinju Ruskinju Gladkikh. Ana je slabije otvorila meč u prvoj rundi, ali kako je meč odmicao bila je sve bolja. Nažalost nije uspjela stići prednost koju je Brazilka stekla u prvoj polovici borbe, a ponajviše se to može zahvaliti činjenici da je domaću natjecateljicu pratila gromoglasna potpora s tribina te joj je to zasigurno davalo dodatnu snagu dijelom je vjerojatno utjecalo i na procjene centralnog suca koji je Brazilku propustio upozoravati za destrukciju borbe u posljednjoj rundi te joj dodijeliti javnu opomenu, a naposljetku i minus bodove koji bi onda utjecali na konačni ishod meča za prvakinju svijeta.

Nakon Ane, u ring je ušao Luka Tomić koji je definitivno najveće i najugodnije iznenađenje cijelog SP- a. Nakon što je spektakularno pobijedio četvoricu svojih protivnika i to redom svjetske klase, prvo prvaka Kanade, zatim prvaka Turske, koji je ujedno i viceprvak Europe, potom je pao panamerički i brazilski prvak, da bi naposljetku u meču karijere skinuo i glavnog favorita kategorije, aktualnog prvaka Francuske i Europe Bernadoua, te mu se tako na najbolji način osvetio za poraz u prošlogodišnjem četvrt finalu EP- a, protivnik u jučerašnjem finalu bio je Rus Gasdanbekov. Luka je zahvaljujući tome što mu je to bio čak peti teški meč u pet dana bio dosta umoran i ozlijeđen te je nešto slabije otvorio meč, međutim onda se vratio i kompletno preuzeo inicijativu i uvjerljivo poveo nakon druge runde. U trećoj rundi bio je u najmanju ruku ravnopravan suparnik Rusu, ali nažalost sva trojica sudaca nisu bili istog stava te su podijeljenom sudačkom odlukom za jedan bod pobjedu dali Rusu.

Kada znamo da su Rusi najveća svjetska kickboxing velesila takvo pristrano suđenje ne čudi nas previše.
Sveukupno gledano, naših 18 boraca ostavili su izvanredan dojam u Brazilu i ponovo smo dokazali da pripadamo samom svjetskom vrhu. 

REZULTATI HRVATSKIH REPREZENTATIVACA POSLJEDNJEG, PETOG DANA NATJECANJA:

LOW KICK:

MUŠKI:
Luka Tomić (71 kg) poraz 1:2 u finalu protiv Shamila Gasanbekova (Rusija)
SREBRNA MEDALJA

ŽENE:
Ana Bajić (+70 kg) poraz 0:3 u finalu protiv Barbare De Nepomueno (Brazil)
SREBRNA MEDALJA

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI