Tomaž Simonič osuđen na 17 godina zatvora!

Vijesti iz regijeIZDVOJENA VIJEST 23.07.2015 12:22h Autor:

Tomaž Simonič

Slovenski MMA i kick boksing borac Tomaž Simonič je na okružnom sudu u Novom Mestu osuđen na 17 godina zatvora zbog pokušaja ubojstva, nasilništva, napada te dovođenja u opasnost ljudi i imovine. Njegovi odvjetnici najavljuju žalbu s obzirom na to da se radi o nepravomoćnoj presudi.

Podsjećamo, Simonič je u veljači zatočio obitelj svoje bivše djevojke te je ranio oca. Ispalio je ukupno 7 metaka unutar kuće, a kada je došla policija, prijetio je oružjem i njima.

"Unutar kuće je ispalio čak 7 metaka. 44-godišnjem muškarcu je najprije prijetio, te mu je pištolj prislonio na glavu. Potom ga je ustrijelio u rame iz neposredne blizine. Žrtva je kasnije odvezena u bolnicu i nije u životnoj opasnosti", pisali su tada slovenski mediji.

U presudi sudac navodi kako je Simonič napad planirao te da je iz osvete želio nauditi obitelji svoje bivše djevojke. Na dan napada je čitav dan proveo u lokalnom baru gdje je alkoholiziran pokazivao napunjeni revolver. Kada ga nisu pustili u kuću, provalio je kroz garažu i zatočio obitelj. Sudac je također naglasio da policija nije došla, Simonič bi vjerojatno upucao djevoju Marušu i njezinog oca. U tom trenutku je imao čak 2.44 promila alkohola u krvi.

Odvjetnik Ivan Šalinovič pak tvrdi da je Simonič imao samo 9 metaka od čega je 7 ispalio u zrak ili u namještaj, a jedan u rame Marušinog oca Jože. S obzirom da mu je ostao tek jedan metak, Šalinovič ne prihvaća optužbu da je njegov klijent želio ubiti obitelj jer to nije objektivno mogao.

U svakom slučaju, sigurno je da je sportska karijera Tomaža Simoniča završena.

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI