Todorović nakon uspješnog FFC debija: Ovo je bio moj najteži meč u karijeri!

Vijesti iz regijeIZDVOJENA VIJEST 23.10.2017 12:39h Autor:

Duško Todorović

Regija je dugo čekala FFC debi jednog od najvećih srpskih MMA potencijala Duška Todorovića. Mladi Srbin je prvi meč na velikoj pozornici odradio i više nego uspješno slavivši proteklog vikenda na FFC-u 30 u Linzu protiv Nijemca Alexandera Poppecka. Time je Todorović ubilježio petu pobjedu bez poraza u profesionalnoj MMA karijeri.

Dvoboj je prekinut u drugoj rundi, kada je Todorović uhvatio Poppoecka u RNC gušenje te je Nijemac bio prisiljen na predaju. Todorović je u prvom obraćanju svojim fanovima priznao da mu je ovo bio najteži meč u karijeri.

“Evo da se javim nakon borbe, uspješno sam odradio svoj debi na FFC-u protiv odličnog protivnika iz Nemačke. Uspio sam pobijediti završnicom u drugoj rundi RNC gušenjem. Ovo je do sada sigurno bio moj najteži meč”, napisao je Todorović te se zahvalio svima koji su mu pomogli da stigne do teško izborene pobjede:

“Hvala svima koji su mi pomogli u pripremama, mom Sekutoru s najboljim trenerima Jovanom i Aleksandrom Milićevićem i mom menadžeru Darku Popivodi i Mega promotion-u koji mi je omogućio da se natječem u organizaciji koja je na ovako visokom nivou.”

Ovom pobjedom Todorović je samo potvrdio da se radi o velikom potencijalu pred kojim je svijetla MMA budućnost, a sigurno je i osigurao novu pozivnicu FFC-a.

Evo da se javim nakon borbe, uspesno sam odradio svoj debi na @ffcfighting protiv odlicnog protivnika iz Nemačke. Uspeo sam da pobedim zavrsnicom rnc u R2. Ovo je do sada sigurno bio moj najteži meč. Hvala svima koji su mi pomogli u pripremama, mom Sekutoru sa najboljim trenerima Jovanom i Aleksandrom Milićevićem i mom menadzeru Darku Popivodi i Mega promotion-u koji mi je omogućio da se takmičim u organizaciji koja je na ovako visokom nivou. Takodje se zahvaljujem i mojim sponzorima bez kojih ovo ne bi bilo moguće i koji su mi mnogo olakšali pripremni period i @victorysportwear za sorc u kom sam radio mec @revolutiongym @phdsrbija @supplementshopbeograd . . . #mma #ffc #ffc30 #phd #phdsrbija #wvs #supplementshopbeograd #revolutiongym #secutor #secutorteam #secutormma #secutorakademija #duskotodorovic #oss

A post shared by Dusko Todorovic (@mmaniacsecutor) on


PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI