Warning: mysqli_num_fields() expects parameter 1 to be mysqli_result, boolean given in /home/fight1/public_html/wp-includes/wp-db.php on line 3182
"The Duke" Pokrajac: Pogodio sam ga čistom desnom u bradu i nije niti trepnuo! | Fight Site

"The Duke" Pokrajac: Pogodio sam ga čistom desnom u bradu i nije niti trepnuo!

Vijesti iz regijeIZDVOJENA VIJEST 21.04.2015 15:47h Autor:

Photo by Ivana Kaurloto (Fight Site)

Igor Pokrajac je uspješno debitirao na FFC-u proteklog vikenda u Ljubljani. Doduše, Grk Taxiarchis se pokazao kao tvrđi orah nego što se pretpostavljalo, pa je "The Duke" na početku meča doslovno spašavao živu glavu. Jedan desni kroše ga je "resetirao", no Igor je poznat kao borac koji može "puno primiti" pa smo samo nekoliko trenutaka kasnije gledali veliki obrat i njegovu pobjedu.

U razgovoru za Fight Site, Pokrajac je na početku iznio svoje viđenje FFC debija i čitave priredbe u prekrasnim Stožicama.

"FFC je sve bolji i bolji. Organizacija je sve bolja i bolja, a i borci i mečevi su sve bolji i bolji. Sada je jasno da je FFC postao odskočna stepenica za nastupe na najvećim svjetskim eventima. To je posebno primjetno u kick boksing dijelu gdje su svoje odlične nastupe kapitalizirali Petje, Brestovac, Jurković… Isto tako i MMA borci iz FFC rostera polako dobivaju šanse i na drugim velikim eventima, no čini mi se da kvaliteta još uvijek nije na razini top organizcija poput UFC-a. Ja sam izgubio povjerenje čelnika UFC-a, ali ću kroz FFC pokušati ga zadobiti natrag."

Taxiarchis ipak nije "Asterix" kako ga je Pokrajac nazvao na press konferenciji. I on je ranjiv, ali snažan…

"Čim sam ušao u ring, vidio sam na protivniku da nema niti tremu, niti straha, a na njegovom licu se nije moglo iščitati nešto što bi mi dalo informaciju kako započeti meč. Bio sam svjestan da je spreman za borbu i da neće biti lagano. Vidio sam da mu je lijeva dosta nisko pa sam odlučio to iskoristiti. Krenuo sam s desnom rukom i čisto sam ga pogodio u bradu, no to ga nije uzdrmalo niti jedan milimetar. Nije niti trepnuo. Nakon toga sam odbacio taktiku i krenuo u otvorenu izmjenu. To me na koncu gotovo koštalo poraza. Sjevnuo je udarac desnom rukom koji me je jako uzdrmao, no i tada sam bio svjestan da moram preživjeti napad i pričekati da se ispuše. Dok je to trajalo, dobro sam promislio i odlučio sam krenuti s više taktike. Na koncu sam klasično stigao do rušenja, mounta i završio sam meč GNP-om."

Igor je pun hvale za čvrstog Grka.

"Svaka čast Taxiarchisu. Uletio je u meč samo nekoliko dana prije dvoboja i  tako mi je zapravo spasio nastup. Spremao sam se za pet različitih protivnika pa mu na koncu moram biti zahvalan. Čestitam mu na srčanosti i nadam se da će mu FFC dati novu šansu jer ju je zaslužio. Dva puta je ušao u teške mečeve i dva puta nije razočarao. S adekvatnim pripremama bi bio opasan za svakoga."

Dosta govora je ovaj put bilo o suđenju. Pokrajac nije vidio mnogo spornih situacija.

"Suđenje je u FFC-u sve bolje i bolj. Kao što treba i borcima iskustvo da bi postali kvalitetniji, tako je bilo i sa sucima. Ovaj put ne vidim ništa problematično. Sudac Klarić je moj meč također odsudio jako dobro i neutralno. Da je bio pristran, ne bi prekinuo akciju uz konope i vratio nas na sredinu gdje sam mogao primiti još koji udarac koji bi okončao posao. Smatram da je vrijeme da FFC polako licencira vlastite suce po svojim kriterijima da bi supervisor u budućnosti imao što manje posla."

Kada nastavlja s pripremama  za sljedeći nastup?

"S treninzima sam već nastavio. Već sam u ponedjeljak bio u dvorani i čekam sljedeći meč. Ne biram protivnika. Htio bih raditi što češće. U 7. mjesecu je MFC u Budvi, tako da čekam odluku organizatora hoće li se tamo realizirati nastup."

Na koncu je Pokrajac najavio i otvaranje prvog licenciranog ATT-a u ovom dijelu Europe.

"ATT se otvara vrlo skoro te ću s trenerom Draženom Forgačom i CCA timom preći u novu dvoranu. Od 27.4. ću trenirati s Alessiom Sakarom koji će dva tjedna boraviti u Zagrebu i spremati se za sljedeći meč i povratak u FFC", zaključio je "The Duke".

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI