Teo Mikelić: Spremao sam se dva mjeseca, a pao bez ispaljenog metka!

Vijesti iz regijeIZDVOJENA VIJEST 07.10.2014 10:53h Autor:

Mikelić vs. Petje

Final Fight Championship 14 koji je održan u Ljubljani donio je i borbu za naslov kickboxing prvaka u lakoj kategoriji. Slovenski borac Samo Petje bio je uspješniji od Tea Mikeliću već u prvoj rundi i tako postao prvi FFC prvak.

Bio je to revanš dvojice mladih i ponajboljih boraca u regiji kad su u pitanju lakše težinske kategorije. Prvi je meč pripao Mikeliću i Petje je sigurno bio prilično motiviran. No, motiviran je bio i Mikelić koji je u Ljubljani želio potvrditi kvalitetu i talent o kojem se priča. Na kraju je poražen nokautom te ni par dana nakon meče ne skriva razočaranje.

"Strašno sam razočaran. Dva mjeseca sam radio za taj meč, a na kraju sam pao bez ispaljenog metka. Proveo sam minutu u ringu i ništa nisam pokazao. Njemu se sve posložilo, a uoči meča mislio sam da ću ga pregaziti. Barem sam se tako osjećao. Pripreme su bile vrhunske, zagrijavanje je bilo odlično i sjajno sam se osjećao. Bio sam jako opušten i u trenutku izlaska u ring imao sam osjećaj kao da idem na kavu. No, loše sam otvorio meč i onda kad sam očekivao da će krenuti sve je bilo gotovo.", rekao nam je na početku razgovora Teo Mikelić.

Petjeov high-kick sjeo je na pravo mjesto. Mikelić je krenu u napad desnim krošeom i zapravo naletio na protivnikov udarac.

"Nije da nisam branio lijevu stranu jer on je već bacio taj udarac. To je bilo neizbježno, ali vjerojatno mu ne bi prošlo u sljedećih 100 mečeva.", prisjeća se trenutka kad je završio u nokautu Mikelić. Nakon toga nastalo je zamračenje.

"Sljedećeg se sjećam svlačionice. Pitao sam u kojoj me rundi pogodio. Malo smo okrenuli sve na zezanciju, ali najbitnije je da je sve prošlo bez nekih težih posljedica."

No, liječnici su predložili malo dužu stanku i duži oporavak te u ovom trenutku nije siguran kad će se vratiti u ring.

"U planu je meč u Japanu 27. prosinca, ali ako liječnici kažu da pričekam onda ću to i učiniti. Nadam se da ću biti spreman za Japan, a ako ne onda ćemo krenuti ponovo početkom sljedeće godine."

Samo Petje je postao prvi FFC prvak, ali već je izjavio kako je spreman ponuditi revanš.

"Vidio sam tu njegovu izjavu i nadam se da će se dogoditi naša nova borba. Znam da će mi biti potrebno par pobjeda da dođem do te prilike. Ništa, treba se skroz oporaviti, vratiti u dvoranu i ponovo dobro trenirati."

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI