Teo Mikelić: Revanš s Petjeom će doći, nigdje mi se ne žuri

Vijesti iz regijeIZDVOJENA VIJEST 19.05.2015 20:44h Autor:

Teo Mikelić

Teo Mikelić je uvjeren kako poznaje mane Tigrana Movsisyana, koje će iskoristiti. Također, ima želju ponovno se boriti protiv Sama Petjea, no nigdje mu se ne žuri, jer kad idući put uđe u meč za FFC pojas, uvjeren je da će iz njega izaći kao prvak.

Iako je nastupio na posljednjem FFC eventu, kad je u Ljubljani savladao Fabia Di Marca, Teo Mikelić se vraća već krajem ovog mjeseca, na FFC 19 eventu u Sofiji. Njegov protivnik ovog će puta biti Tigran Movsisyan, Armenac s češkom adresom te vlasnik dvije FFC pobjede, zahvaljujući kojima je jedan od glavnih kandidata za napad na FFC pojas.

Uoči ovog nastupa, porazgovarali smo s njim i saznali kako teku pripreme za meč, što misli o svom prošlom nastupu te kad očekuje novi meč za FFC titulu.

Fenomenalan meč u Sloveniji, možeš li ga ukratko prokomentirati te jesi li očekivao četvrtu rundu?

Bio je odličan meč, težak fizički i psihički, ali došao sam do pobjede. Bilo mi je bitno pobijediti, jer sam u meču prije toga poražen od Samo Petjea. Nisam bio šest mjeseci u ringu i trebala mi je takva pobjeda, pa je dobro došla, kakva god bila. Ekstra rundu priznajem nisam očekivao, barem po mom dojmu, ali čim sam došao u kut rekli su mi da bi moglo doći do nje. Mislim kako je tu presudilo ono brojanje iz treće runde, no glavno da sam ju dobro odradio i došao do pobjede.

Da li te iznenadio protivnik, budući da se nisi pripremao za njega te je zapravo došao iznenada?

Ja dosta pratim talijansku scenu, pa sam znao tko je Fabio De Marco. Spremao sam se za Rybalka, a došao je totalno drugačiji tip, viši deset centimetara i teži desetak kilograma. Još pored toga totalno drugačijeg stila, muay thai borac koji malo koristi boksačke tehnike, a puno više radi nogama. Dobro sam znao o kome se radi i znao sam da neće biti lagan meč. Iskusan je borac s 50-ak mečeva iza  sebe. Ali pošto sam ga pratio, znao sam da ćemo se kad-tad morati sresti. Na kraju je sve dobro ispalo.

Misliš li da si možda jednu pobjedu udaljen od revanša s Petjeom? Pobijedio te za titulu, ali ipak ste 1:1.

Moguće da sam jednu borbu od titule, jer nemaju nikoga na radaru, ali meni je 22 godine i ne mislim nigdje žuriti. Jednom sam tu priliku propustio i drugi put si to ne smijem dozvoliti. Idući put kad budem spreman uzeti titulu, onda ću i postati novi FFC prvak. Volio bih npr. prije toga i Petjea vidjeti u nekom pravom ispitu, kao što je sad trebalo biti protiv Rosaria Prestia, no do tog meča nažalost nije došlo. On i ja smo mladi borci i srest ćemo se sigurno još par puta. Tako da, ne želim brzati.

Zapravo, sve i vodi k tome da bi meč protiv Tigrana mogao biti za izazivača. On u FFC-u ima dvije pobjede, ali je i van organizacije poznat borac, što možeš ti reći o njemu, iz svog kuta viđenja? Ipak, nije najveće ime s kojim si se borio, osim Petjea tu je i Groenhart u Gloryu i sl.

Sretao sam se s puno težim protivnicima, npr. u Azerbejđanu s Juri Kehlom, bratom Enrica Kehla i sigurno sam spreman na sve. Tigran je jako dobar borac, srčan je i ide naprijed, a kad osjeti da je pogodio, napada još jače. No, mislim da ga je potrebno neutralizirati prvu rundu i onda se do treće potroši. Ima dvije pobjede, iako u organizaciji nisu zadovoljni s prikazanim i sigurno da je opasan. No, gledao sam još neke mečeva osim ta dva u FFC-u i uvjeren sam da sam našao mane koje ću iskoristiti.

Za razliku od tebe, čiji je svaki meč uzbudljiv, Tigran nije oduševio, oba njegova meča su više posla od boraca imali suci sa razdvajanjem klinčeva. Misliš li da možeš borbu odvesti tamo gdje tebi odgovara, odnosno u otvoreni fajt?

On je takav borac, ima takve predizpozicije, kratak je, mora siliti naprijed i tu dolazi do toga. Posebno ako je protivnik netko tko ne želi otvorenu borbu, pa taj odmah kreće to spriječiti klinčem. Predispozicije su na mojoj strani, viši sam deset centimetara i tehnički potkovaniji, znat ću to iskoristiti. Mislim kako neće biti potpuno otvoren „fajt“, odnosno da nećemo ići „na penale“, jer mislim da mogu odraditi puno lakše i pametnije te na taj način doći do pobjede.

Imaš li mu nešto za poručiti?

Želim da bude dobra borba, kao u Ljubljani te da gledatelji uživaju. Ja ću biti 100% spreman i sigurno je da može očekivati težak meč.

Kako teku pripreme, s kim si se pripremao i na čemu ste radili?

Nakon Ljubljane sam odmorio samo nekoliko dana i odmah sam bio nazad u treningu te sam se pripremao za novi meč za koji sam se nadao da će brzo doći. Cijele pripreme sam odradio s svom matičnom klubu Trojanu, s trenerima Zelgom Galešićem i Denisom Vojnikovićem. Tamo nas ima puno, velika je cirkulacija dobrih sparing partnera, pa su pripreme za svaki meč odlične. Sad se ovaj event u MMA dijelu bori i Vitasović, pa su nam pripreme bile stvarno dobre i kvalitetne. Teški su treninzi i jako dobri sparinzi.

A brat Toni? U Novom Sadu je savladao Igora Emkića, to je dosta odjeknulo u regiji i očekivao se uzlet, no od tad nije imao meč?

Brat mi je trenutno na pauzi. Ne baš pravoj pauzi, pošto konstantno treniramo i spariramo, on je veći i teži od mene, pa mi to jako dobro dođe. Za sad nema ugovoren niti jedan novi meč, a još je i ljeto, kad je takvih prilika manje. Bilo je nekih govora da bi mogao u FFC-u raditi revanš s Emkićem, no to se nije realizirao. On to jedva čeka i da ga se pita, on bi u ring s Emkićem već sutra.

Razgovarao: Mario Katušić
[email protected]

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI