Talentirana Hrvatica potpisala za elitnu žensku MMA promociju (FOTO)

Vijesti iz regijeIZDVOJENA VIJEST 24.01.2018 10:44h Autor:

Photo: Facebook

Talentirana mlada hrvatska borkinja Adriana Vuković je potpisala svoj prvi profesionalni MMA ugovor s najjačom svjetskom ženskom borilačkom promocijom Invicta FC.

Vuković, koja trenira u slavnom kanadskom Tristar Gymu, gdje se za nju brine poznati trener Firas Zahabi, je o velikom potpisu javnost izvijestila preko svog službenog Facebook profila.

Svoj debi u Invicti će imati 4. svibnja ove godine na priredbi u SAD-u, a za sada se ne zna tko bi joj trebala biti protivnica u MMA debiju. Vuković je otkrila i da ima novog (prvog) menadžera. Radi se o Jimu Walteru, čovjeku koji se brine i za karijeru Stipe Miočiću.

U poruci se zahvalila svim onima trenerima koji su sudjelovali u njezinom razvitku, a posebno sadašnjem Firasu Zahabiju koji je stvorio borce poput Georgesa St. Pierrea ili Roryja MacDonalda.

“Iako je ovdje noć…ali tko može spavati kada se ugovori potpisuju. Evo ga, došao je i taj trenutak – prije nekoliko sati potpisala sam svoj prvi profesionalni ugovor za američku MMA organizaciju InvictaFC. Put nije bio lagan, a sada će biti još i teži. U ovom sportu nema slabih djevojaka i sve one ulaze u oktogon s jednim ciljem – da te poraze. Unatoč tome, ja njih želim samo pobijediti. Kako god bilo, neka bude Božja volja.”

Hvala mom treneru Firasu Zahabiu (na fotki) koji je vjerovao u mene od moje 14. godine. Hvala i predsjednici Invicte Shannon Knapp, koja je također vjerovala u mene i pružila mi ovu priliku. Ima još puno ljudi kojima bih se željela zahvaliti, no vjerujem da bi ih dugo nabrajala. No, svakako želim spomenuti moje dosadašnje trenere Blaženka Krčeka i Damira Matijevića (judo), Zlatka Klarića (grappling/MMA), Danijela Šimundića (tajlandski boks), Damira Lepošu (boks), Nikolu Švalja (boks), Leonarda Pijetraja (boks) i Željka Vukovića (šećer na kraju Brazilian Jiu-Jitsu/Grappling/MMA) nte Bernarda Bana, prvog koji je vidio da bi to moglo ovako završiti. Hvala i svim mojim sparing partnerima i partnericama – nadam se i budućoj suradnji. nNaravno ponajviše hvala mojoj obitelji na najvećoj potpori. Tata je ipak odradio najveći posao oko svega ovoga.”

“I na posljetku, hvala i Jimu Walteru, mom manageru koji dalje preuzima stvari u svoje ruke. Btw, on je i manager našeg Stipe Miočića. nPrvi pro fight bit će 4. svibnja ove godine u USA (trebao je biti 24. ožujka, ali zbog ishođenja sportske USA vize, tehnički bi bilo knap). Hvala vam svima na potpori i što vjerujete u mene. Vjerujem i ja u sebe! ‘Nikad neće daleko stići onaj koji ne zna kamo ide.’ (Goethe)”, stoji u objavi Vuković na Facebook stranici.

Vuković se natjecala do sada u čak osam borilačkih disciplina te je u gotovo svima osvajala najviše odličja. Najbolje rezultate je ostvarivala u “grapplingu” i amaterskom bosku gdje je bila državna prvakinja. Svojim rezultatima je “upala je u oko” i pojedinim trenerima te menadžerima iz SAD-a, a među njih spada i trener Firas Zahabi koji vodi poznati Tristar Gym u Kanadi. Posljednje tri godine Vuković živi na relaciji Hrvatska-Kanada, a naporan rad se očito isplatio.

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI