Warning: mysqli_num_fields() expects parameter 1 to be mysqli_result, boolean given in /home/fight1/public_html/wp-includes/wp-db.php on line 3182
Sve što trebate znati o PFL turniru! | Fight Site

Sve što trebate znati o PFL turniru!

Vijesti iz regijeIZDVOJENA VIJEST 06.06.2019 15:28h Autor:

Ante Delija i Satoshi Ishii

Danas je na rasporedu treći event druge sezone Profesional Fighters League turnira. U teškaškom turniru nalaze se dva hrvatska borca, Ante Delija i Satoshi Ishii. Ovdje možete saznati sve informacije o tome što će se i kada dogoditi te kakva su zapravo pravila ovog natjecanja.

Prva sezona PFL-a dala je šest pobjednika turnira od kojih je u svakom sudjelovalo po 12 boraca. Oni najbolji nastupili su čak pet puta od lipnja od prosinca i osvojili su nagradu u vrijednosti milijun dolara svaki. Druga sezona donosi isto to, a u lov na tu vrijednu svotu krenuti će Ante Delija i Satoshi Ishii. Njihovi prvi nastupi na rasporedu su večeras, a u ovom tekstu možete saznati sve što vas zanima.

Kad sve počinje i u koliko sati bi se trebao boriti Delija, a u koliko Ishii?

Današnji event počinje u 1 sat iza ponoći, a Ante Delija i Carl Seumanutafa druga su borba na rasporedu. To bi značilo kako će u kavez krenuti odmah po završetku prve pa je lako pretpostaviti da bi borba trebala početi otprilike između 1:20 i 1.40, ovisi koliko borba Dana Spohna i Bazagita Ataeva bude trajala.

Glavni program započinje u 3 sata i sadrži osam borbi. Satoshi Ishii i Ezekiel Wily nastupaju šesti, dakle njihova borba održati će se najvjerojatnije iza 5 sati. Ukoliko se namjeravate buditi samo za tu borbu, 4:50 bi vam trebalo biti dovoljno da se stignete pripremiti i uživati u borbi.

Kakva su turnirska pravila i kako se dolazi do milijun dolara?

Što se tiče turnirskih pravila, ona su zapravo vrlo jednostavna. U pet kategoriji nalazi se po 12 boraca, koji će odraditi dvije borbe u prvom dijelu. Jednaka je situacija i sa ženskom lakom kategorije, jedino što ona sadrži osam sudionica. Nakon ta dva meča slijedi doigravanje tj. play off, a njegove sudionike će odlučiti rang ljestvica.

Svaki meč donosi određeni broj bodova. Sama pobjeda po sebi nosi tri boda, pobjeda prekidom u prvoj rundi donosi još tri, u drugoj rundi vrijedi dva, a u trećoj jedan bod. Neodlučena borba donosi svakom borcu po jedan bod, a poraz ništa. U slučaju pada na vagi, borba tog borca može se održati, no on u slučaju pobjede ne osvaja niti jedan bod. Najboljih osam boraca s te rang liste odlazi u spomenuti play off, koji postaje eliminirajući dio natjecanja. Što se tiče ženske lake kategorije, tamo će u drugi krug proći četiri djevojke.

Sam format doigravanja je klasični turnirski sistem na ispadanje. Parovi su podijeljeni putem spomenute ljestvice, tako da se prvi borac bori protiv osmog pa nadalje (1-8, 4-5, 2-7, 3-6). U polufinalu se susreću pobjednici borbe prvog i osmog te četvrtog i petog borca, kao i pobjednici preostale dvije. Četvrtfinale i polufinale održava se iste večeri, s tim da se četvrtfinalne borbe održavaju na dvije runde. Ukoliko je nakon te dvije runde neodlučeno, dalje prolazi borac koji je po mišljenju sudaca uzeo prvu rundu. Polufinale se održava na tri runde po pet minuta, uz mogućnost četvrte “sudden death” runde u slučaju neodlučenog ishoda. Finalna borba ima “šampionska” pravila i odvija se u pet rundi po pet minuta.

Kakav je raspored evenata?

Prva dva već su odrađena, a danas je na rasporedu treći nakon kojeg će biti kompletirano prvo kolo. Trenutni raspored ostatka izgleda ovako:

PFL 15 (velter i ženska laka) – 11. srpnja
PFL 16 (perolaka i laka) – 25. srpnja
PFL 17 (teška i poluteška) – 8. kolovoza
PFL 18 (velter i ženska laka – play off) – 11. listopada
PFL 19 (perolaka i laka – play off) – 18. listopada
PFL 20 (teška i poluteška – play off) – 25. listopada
PFL 21 (finalne broj svih šest kategorija) – 31. prosinca

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI