Sve je spremno za judo Grand Prix u Zagrebu!

Vijesti iz regije 30.04.2015 10:23h Autor:

Judo Grand Prix

Zagreb od 1. do 3. svibnja domaćin judo Grand Prixa na kojem će najbolji svjetski judaši i judašice traže priliku za odlazak na Olimpijske igre u Rio de Janeiro 2016. U tri dana natjecanja nastupit će preko 500 sportašica i sportaša iz 63 zemlje svijeta.

Osim vrhunskih judoka iz cijelog svijeta te borbe za plasman na Olimpijske igre 2016., Grand Prix Zagreb 2015 će pokazati ljepotu juda kroz brojna druga događanja i sportske aktivnosti. Od četvrtka 30. travnja do nedjelje 3. svibnja, prostor oko Doma sportova će živjeti u duhu Rio de Janeira i juda kroz Olimpijski judo park «U ritmu Rija». Bit će tu i puno iznenađenja, kao i posjeta poznatih hrvatskih sportaša.

Na taj način Grand Prix Zagreb pokazuje kako se, kroz aktivnosti za cijelu obitelj, može približiti sport svim generacijama. Nakon svih aktivnosti u Olimpijskom judo parku, u Domu sportova počinju finalna natjecanja Grand Prixa.

Sve aktivnosti će se održavati ispred Doma sportova, na Trgu Krešimira Ćosića, a počinju u četvrtak u 14 sati s atraktivnom capoeirom koju će prezentirati brazilski majstori. Od 15 sati posjetitelji Olimpijskog judo parka «U ritmu Rija» moći će se upoznati s članovima hrvatske olimpijske judo reprezentacije te vidjeti demonstraciju juda. Od 16 sati počinju sportske igre u kojima će moći sudjelovati svi mlađi posjetitelji parka.

U petak 1. svibnja od 14 sati će brazilski majstori capoeire imati zanimljivu demonstraciju, dok će judo tehnike, od 15:15 sati, prikazati Tomislav Marijanović, Saša Šafranić i Vladimir Preradović. Demonstraciju judo kata održat će Slaviša Bradić. Od 16 sati se ponovno održavaju sportske igre u kojima će moći sudjelovati svi mlađi posjetitelji parka uz glavnu poruku «Sportom protiv nasilja».

U subotu 2. svibnja capoeira počinje u 14 sati, kada će i veterani demonstrirati judo, a bit će organizirane i nogometne aktivnosti. Od 15.30 sati počinje program «Judo bez granica», u kojem će sudjelovati 12-godišnji Mateo Holjevac te članovi JK Dugave i JK Duga Resa.

I subotnji program završava sportskim igrama u kojima će moći sudjelovati svi mlađi posjetitelji Olimpijskog judo parka.

U nedjelju 3. svibnja, nakon capoeire u 14 sati, djeca će od 15.15 sati moći trenirati s europskim medaljašicama Barbarom Matić, Marijanom Mišković, Andrejom Đaković i Andrejom Bekić. I u nedjelju će se mlađi posjetitelji moći natjecati u sportskim igrama od 16 sati.

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI