Stipe Drviš poslao Cro Copu poruku povodom umirovljenja!

Vijesti iz regijeIZDVOJENA VIJEST 10.11.2015 16:41h Autor:

Screenshot

Jedan od iznimno pozitivnih poteza koji je Mirko Filipović povukao u posljednjem vrlo uspješnom razdoblju u  karijeri jest bio i angažman hrvatskog boksačkog šampiona Stipe Drviša.

Cro Cop je u prošlosti svoje ručne tehnike usavršavao s velikanima trenerskog posla poput Leonarda Pijetraja, Vlade Božića, Marjana Žižanovića ili Nizozemca Ivana Hyppolitea.

No, prelazak u slobodnu borbu i mnogo hrvačkih treninga su ga učinili nešto krućim kada su u pitanju stand up tehnike, a njegovi udarci više nisu bili tako fluidni kao u najboljim danima. Dolazak Drviša u njegov tim se pokazao kao odličan potez. Mirko je vrlo brzo vratio fluidnost i kombinatoriku svojim udarcima, spriječio je "propadanja" koja su mu neko vrijeme bila boljka te je ponovno povezao ruke i noge u ubitačne kombinacije.

U intervjuima je često isticao upravo važnost Drviša za njegov ponovni uzlet, a posljednji put je je njihov odnos opisao prije par dana u ekskluzivnom intervjuu za Fight Site. Drviša je nazvao "pravim i iskrenim prijateljem".

"Stipu poznajem već 20 godina, no naš odnos ranije nije bio ovakav. Bili smo samo kolege iz boksačke reprezentacije, no od kada surađujemo, posljednjih par godina, moram priznati da smo postali pravi i iskreni prijatelji. Reći za nekoga da mi je pravi prijatelj, meni je to zaista sveto jer na prste svoje ruke mogu nabrojati svoje prave prijatelje. Stipe je vrhunski boksač, veliki znalac tog sporta koji je školu prošao u slavnom Universumu. Kao trener zna vrhunski postaviti taktiku. Siguran sam i da nitko tako kvalitetno ne drži ruke poput njega na čitavom svijetu. Kada vas on drži na fokusere, vi praktički boksate sparing, samo što ga ne smijete udariti. Ako ne vratite ruke u gard slijedi njegova kontra. I to snažna kontra. Zato uvijek morate biti na oprezu s njim. To je ubitačna, ali dobitna kombinacija", rekao e među ostalim Cro Cop.

Danas, (utorak) nakon što je Filipović objavio kraj karijere, poruku mu je preko svog službenog Facebooka poslao i svjetski boksački šampion, ali i trener i prijatelj.

"Uživaj deda (Mirko Filipović) u mirovini. Prijatelji zauvijek <3", napisao je Drviš.

Uz poruku je priložio zajedničke fotografije s vrlo uspješnih nastupa koje su zajedno odradili posljednje tri godine.

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI