Stipe Brčić u Njemačkoj poražen nokautom u drugoj rundi

Vijesti iz regijeIZDVOJENA VIJEST 02.02.2019 23:02h Autor:

Kakhorov vs. Brčić

Talentirani hrvatski borac, Stipe Brčić, doživio je prvi poraz u svojoj profesionalnoj MMA karijeri. Bolji od njega bio je Khurshed Kakhorov nokautom u drugoj rundi, nakon vrlo sadržajne i zanimljive borbe.

Vrlo visoka razina slobodne borbe prikazana je u borbi dva do sada neporažena mlada borca bantam kategorije. Naš Stipe Brčić hrabro je prihvatio izazov koji mu je pružao jedan od najtalentiranijih boraca u GMC-u, 25-godišnji njemačko-tadžikiskanski borac, Khurshed Kakhorov. Nažalost po njega, nije završilo onako kako se nadao, no može biti zadovoljan nekim stvarima koje je prikazao.

Odlučno je Stipe krenuo u borbu, no ništa drugačije se nije postavio niti njegov protivnik. Tako od samog početka gledamo otvorenu borbu u kojoj su sijevali kvalitetni udarci i vrlo zanimljivije kombinacije. Brčić je jako dobro radio nogama te je middle kickovima napravio štetu svom protivniku. Nažalost, u neke razmjene ulazio je previše otvoreno te automatski neoprezno i primao je nepotrebne udarce koji su ga usporili. Ipak, prva runda bila je potpuno izjednačena, gdje prva polovica pripada hrvatskom, a druga domaćem borcu.

Druga runda kreće podjednakim tempom, no vrlo brzo Brčić prima udarac u međunožje, što dovodi do stanke. Nakon što je borba nastavlja, Kakhorov pogađa high kick i tu kao da je krenuo njegov put prema završetku borbe. Stipe odjednom više nije mogao uhvatiti ritam, a u pokušajima prima jedan opaki front kick posred lica. Tu kao da je započeo kraj meča. Kakhorov pametno skraćuje distancu, odakle pogađa laktove i Brčić pada na koljena. Ustao se hrvatski borac, no njegov protivnik to je čekao i pogodio kroše kojim je završio borbu, budući da je Brčića tim udarcem bacio u nokaut.

Nažalost, Stipe Brčić nije iskoristio veliku priliku, no mora se reći kako je protiv sebe imao izuzetno talentiranog protivnika. Khurshed Kakhorov je svakako borac o kojem ćemo još puno čuti. Ne sumnjamo da ćemo dugo slušati i o Stipi, koji će se sigurno podići, izvući pouke iz ovog poraza. Veliki je radnik ogromnog potencijala, za kojeg smo uvjereni da će ga ispuniti.

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI