Stipe Brčić se javio nakon poraza: “Drugi udarac u međunožje me presjekao…”

Vijesti iz regijeIZDVOJENA VIJEST 04.02.2019 18:10h Autor:

Kakhorov i Brčić

Nakon što je u subotu doživio prvi poraz u svojoj MMA karijeri, Stipe Brčić javio se putem Facebooka. Hrvatski borac bantam kategorije otkrio je kako je zadovoljan onim što je napravio u prvoj rundi te da ga je u drugoj zapravo presjekao udarac u međunožje.

Hrvatskog borca nadmašio je jednako talentirani domaći borac Khurshed Kakhorov, koji je slavio prekidom u drugoj rundi. Vrlo dobro je Brčić radio, unatoč nekim taktičkim nedostacima u njegovom pristupu i time može biti zadovoljan. Ipak, druga runda donijela je pad, a on je pokušao objasniti što se dogodilo. Zapravo, prva obavijest došla je od strane njegovog tima.

“Kakhorov je odradio savršen meč i tu se nema što reći. Činjenica je da je borba bila podjednaka do trenutka kad je Stipe dobio drugi udarac u genitalije. Treba izdvojiti odličan front kick Kakhorova i aperkat deset sekundi nakon toga. Ali, treba izdvojiti da je Stipe dobio dva ilegalna lakta u potiljak koja su ga ošamutila netom prije nego što je nokautiran. To smo tek naknadno na snimci vidjeli”, objavili su putem Facebooka iz Mangetsua.

Prvi udarac u međunožje zapravo je došao na samom početku druge runde. Stipe je uzeo pauzu koja mu je dozvoljena, da bi se odmah po povratku dogodio još jedan. Nakon njega duže pauze nije bilo, što je vjerojatno utjecalo na cijeli tek jer je tada krenuo Stipin pad. Nešto o tome je i on sam otkrio.

“Vratio sam se u Zagreb s bolnim mudima i kvrgom na potiljku. Nisam našao ritam iz prve runde nakon što me pogodio u genitalije, a dokrajčio me udarac u potiljak. Vratit ću se sa svojim timom jači i pametniji”, napisao je Stipe.

U svakom slučaju, Stipe se borio protiv sjajnog i izuzetno talentiranog borca, a u takvim se borbama često dobije puno više nego u nekoliko lakih. Pa makar i krajnji epilog bio poraz. Ne sumnjamo da će Stipe znati iskoristiti lekciju iz Hamburga.

Vratio sam se u Zagreb s bolnim mudama i kvrgom na potiljku. Nisam nasao isti ritam od prve runde kako me pogodio u…

Objavljuje Stipe BrčićPonedjeljak, 4. veljače 2019.

Stipe Brčić poražen na GMC-u 18Poraz teško padne, pogotovo kad znamo koliko se Stipe odriče i koliko je posvećen ovom…

Objavljuje Ju-Jitsu klub MangetsuPonedjeljak, 4. veljače 2019.

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI