Stipe Bekavac: Znam da sam na zalasku karijere, ali u KSW sam došao napraviti rezultat

Vijesti iz regijeIZDVOJENA VIJEST 20.04.2019 15:12h Autor:

Stipe Bekavac

Stipe Bekavac idućeg će vikenda debitirati u KSW-u. Iskusni 36-godišnji Omišanin tako ima priliku pred zalazak karijere napraviti rezultat u vjerojatno najboljoj europskoj MMA promociji. Borit će se protiv Lukasza Jurkowskog, borca kojeg je 2005. godine već savladao, no ovo će biti jedna potpuno druga priča. 

Za Stipu je prva borba protiv Jurkowskog bila treća u karijeri. Dogodila se u Rijeci na Ultimate Nokaut 3 priredbi, a hrvatski borac slavio je prekidom u drugoj rundi. Iako je nakon toga odradio još 25 borbi, pitali smo ga može li se prisjetiti tog dvoboja.

“Pokušao sam se prisjetiti te borbe, ali teško je, pamtim samo neke detalje. Znam da sam ga otvorio zadnjim direktom gdje sam mu razbio arkadu. Sjećam se da me pokušao uhvatiti trokutom i polugom na ruku, ali sam se izvukao. U drugoj rundi se on spotaknuo i završio na podu, a onda sam ga završio. Sve mi je nešto u magli, ali to je ono koliko se sjećam. Obojica smo sada drugi borci. Ova borba neće imati nikakve veze s prvom borbom pa niti ne razmišljam o njoj. Kao da se nije dogodila”, rekao nam je Stipe, a onda smo ga upitali je li kroz karijeru bilo spomena revanša, kao i to je li on već ranije u karijeri imao nekih kontakata s KSW promocijom, na što nam je odgovorio:

“Karijere su nam se nakon toga razišle. Borili smo se protiv nekih istih boraca, no nije do sad došla prilika za revanš. KSW me već ranije bio kontaktirao, ali nikad nismo došli do dogovora. Sad se to napokon dogodilo. Potpisali smo ugovor na tri borbe, nevezano za ishod ove protiv Jurkowskog.”

U ovu će borbu Bekavac ući nakon tri poraza u nizu. Svi su se oni dogodili u Rusiji, a posljednja pobjeda datira mu na ožujak 2017. godine, kad se borio u Italiji. Ovo će mu biti prvi nastup nakon godinu dana. Tijekom tog razdoblja posvetio se oporavku od kroz godine zadobivenih ozljeda.

“U posljednje vrijeme nisam imao sreće. Tu ne mislim samo na rezultate nego i na ozljede. Neke borbe došle su u posljednji trenutak, gdje sam ih nespreman prihvatio. Nisam nikako uspijevao ući u ritam trening kampa i borbi. Nije bilo najbolje, ali što sam mogao, izašao sam na te borbe. Nakon tog sam odradio operaciju koljena i to sam riješio. Trebalo bi sad biti sve u redu. Tu su bile i discus hernie s kojima sam imao problema. Riješio sam ih terapijski, tako da sam zdrav i spreman”, ispričao je što se događalo kroz posljednje dvije godine.

Svjestan je Stipe kako s 36 godina nema još puno vremena ispred sebe. No, spreman je iskoristiti priliku koja mu se pružila i ostati u KSW-u što dulje može.

“Ambicija mi je gledati borbu po borbu i zadržati se u KSW-u. Cilj je napraviti neki rezultat ukoliko me posluži zdravlje i sportska sreća. Svjestan sam kako sam na zalasku karijere i ništa ne planiram dugoročno”, objasnio je, a na kraju nam je još prognozirao borbu, odnosno što možemo od nje očekivati:

“Mogu biti siguran kako ćemo se u početku borbe ispitivati. Ako se otvori neka opcija, posebno jer se zna kako sam ja borac koji se voli potući, svakako ću tražiti priliku da ga napadnem i pogodim. Ako bude zatvorenija borba, meni to također odgovara. Ono što je svakako sigurno, čim vidim neku varijantu koja mi odgovara, ja ću njega napasti.”

Stipin protivnik ima 38 godina te je poljskim medijima objasnio kako je borba protiv Bekavca ono što već jako dugo želi tj. da je to poraz koji najviše želi osvetiti. Naš borac dati će sve od sebe da mu se ta želja ne ispuni. KSW 48 održava se u Lublinu, 27. travnja.

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI