Stevan Živković pobijedio rak bubrega i završio borilačku karijeru

Vijesti iz regijeIZDVOJENA VIJEST 09.03.2016 20:31h Autor:

Stevan Živković

Najboljeg srpskog kickboksača, Stevana Živkovića, proteklih mjeseci nije bilo u javnosti, ali to je bilo zato što je vodio najvažniju borbu u svom životu. Tog do sada najtežeg protivnika uspješno je savladao “u prvoj rundi”, nakon čega je završio svoju karijeru.

Živkoviću je naime početkom ove godine dijagnosticiran maligni karcinom bubrega te je on podvrgnut liječenju, koja je na kraju dovelo do operacije odstranjena cijelog bubrega, budući da je tumor bio previše agresivan te ga se nije moglo odstraniti na drugi način. Ona je bila uspješna, stanice raka su u potpunosti uklonjene te se Stevan neće morati podvrgnuti kemoterapiji.

Nešto više o tome danas je rekao i sam Stevan, koji je nakon pobjede u meču života najavio umirovljenje iz natjecateljskog dijela sporta. Svojim prijateljima i fanovima obratio se objavom na Facebooku:

“Hvala svima na podršci i diskreciji. Bila je to moja finalna borba, za kraj karijere. Sve je prošlo kako treba i u ovom meču sam pobijedio već u prvoj rundi. Hvala svim mojim prijateljima i fanovima koji su me srcem bodrili tokom blistave karijere. Vrijeme je da se oprobam kao trener i da napravim nove prvake u mom klubu Naissus.”

Stevana ćemo pamtiti kao srčanog i atraktivnog borca koji je uvijek dobivao fanove na svoju stranu, bilo gdje da se borio, pa je tako postao vrlo popularan u svim zemljama regije. Bio je i jedna od najvećih kickboks zvijezdi FFC-a. U njihovom je ringu nastupio šest puta, ostvarivši po tri pobjede i poraza. Jedna od tih pobjeda je iz meča protiv Mirana Fabjana, o kojem se i danas govori kao o jednom od najboljih mečeva ove promocije, a još jedan fantastičan meč odradio je protiv Shkodrana Veselia, no tog je nažalost izgubio. Dugo će se pamtiti i veliki preokret protiv Henrya Bannerta, jesenas u Linzu. Velika mu je želja bio revanš protiv Fabjana, koji mu je u međuvremenu postao veliki prijatelj, no do njega neće doći, iako je već bio dogovoren datum, 14. ožujka.

Sa 28 godina imao je još dovoljno prostora za napraviti velike stvari, no zapravo najveću stvar je napravio, pobijedio je u bitci za vlastiti život, a to mogu samo pravi borci i šampioni. Prema neslužbenim podacima, u amaterskoj i profesionalnoj karijeri je ostvario 116 pobjeda i 33 poraza, a kruna karijere mu je osvajanja WAKO europskog naslova, prošle godine u svom Nišu.

Cijela ekipa Fight Sitea Stevanu čestita na ovoj velikoj pobjedi te mu želimo puno sreće i uspjeha u novom životnom pozivu, trenerskoj karijeri.

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI