Stefan Zvijer napada titulu na SBC 21, nastupa i “Limp” Maksimović

Vijesti iz regijeIZDVOJENA VIJEST 12.03.2019 10:52h Autor:

Stefan Zvijer

Serbian Battle Championship započeo je s najavama borbi glavnog programa svoje svibanjske priredbe u Odžacima i odmah smo dobili dvije vrhunske borbe. Posebno će u regiji odjeknuti podatak kako će Stefan Zvijer napasti titulu lake kategorije i boriti se protiv Jacksona Loureira, a po prvi put će u SBC heksagonu nastupiti i renomirani Slobodan “Limp” Maksimović.

Nastup Stefana Zvijera najavljen je već prije otprilike dva tjedna, no iz SBC su se prvo posvetili objavama uvodnih borbi. Nakon što su prvo najavili četiri borbe pa onda još dvije, sad je napokon došao red na glavni program. Vrlo popularni srpski borac s privremenom adresom u Sloveniji neće imati niti približno lagan posao u svojoj prvoj SBC borbi. Zapravo, promocija mu je odmah namijenila napad na pojas prvak, koji se od prosinca nalazi kod Jacksona “Torture” Loureira.

Loureiro je 24-godišnji brazilski borac, još jedan od sjajnih boraca koji su u SBC došli putem sjajne suradnje s Aspera Fighting Championship promocijom. On je 1. prosinca prošle godine, u Novom Sadu na SBC 19 priredbi, bio bolji od Nemanje Kovača, čime je postao prvak ove promocije do 70 kilograma. U karijeri je do sada ostvario sedam pobjeda i samo jedan poraz, a ovo će mu biti prva obrana prestižne SBC titule.

Stefan Zvijer je dvije godine stariji od Brazilca te je do sada u profesionalnoj karijeri ostvario omjer od devet pobjeda i samo jednog poraza. U kavez će se vratiti nakon manje pauze, odnosno 15 mjeseci nakon posljednje borbe. Svojim zanimljivim nastupima i sjajnom osobnošću je vrlo brzo stekao popularnost pa ne treba čuditi što ga je SBC odlučio angažirati za ovaj nastup. Osvajanje SBC pojasa svakako bi bila kruna dosadašnje karijere za ovog momka koji je nedavno potpisao ugovor i s prestižnim Akhmat FC-om.

SBC 21 – Revenge!Main CardBorba za SBC šampionski pojas lake kategorije – Jackson "Tortora" Loureiro vs Stefan…

Objavljuje Serbian Battle Championship – SBCNedjelja, 10. ožujka 2019.

Nakon duljeg vremena će nastup u svojoj domovini upisati i Slobodan “Limp” Maksimović (14-5). Ovaj 30-godišnjak već je bio zapažen sjajnim rezultatima u UFC-u, a posljednja dva nastupa upisao je u vjerojatno najjačoj američkoj regionalnoj promociji, Legacy Fighting Alliance (LFA). U te obje borbe je slavio, no prije idućeg poziva za nastup je odlučio prihvatiti poziv iz SBC-a. Maksimović inače trenira s Bojanom Veličković u Elevation Fight Teamu, a ovo će mu biti prvi nastup u Srbiji još od 2012. godine. Osim Srbije, ovaj borac predstavlja i svoju drugu domovinu, Švicarsku.

Njegov protivnik je još jedan borac iz brazilske Aspere. U pitanju je Fernando “Sagati” Aparecido. U pitanju je Maksimovićev vršnjak, koji je u dosadašnjoj karijeri upisao osam pobjeda i tri poraza. Većinom je svoje borbe završavao prekidom u prvoj rundi. Ne bi nas trebalo začuditi ukoliko iz SBC-a na ovu borbu budu gledali kao na borbu za idućeg izazivača u kategoriji do 70 kilograma.

SBC 21 – Revenge!Main CardSlobodan "Limp" Maksimović vs Fernando "Sagati" AparecidoVrhunski internacionalni MMA…

Objavljuje Serbian Battle Championship – SBCPonedjeljak, 11. ožujka 2019.

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI