Staring ekspresno završio Simoniča, pobjede sva tri hrvatska borca

Vijesti iz regijeIZDVOJENA VIJEST 25.04.2014 19:50h Autor:

Završen je MMA dio FFC 12 eventa. U glavnoj borbi Dion Starring je savladao Tomaža Simoniča, a vrijedi spomenuti da su sva tri hrvatska borca došla do pobjeda u prvoj rundi.

Dion Starring def. Tomaž Simonič – submission (americana), 1.runda, 2:55

Uvjerljiva pobjeda američkog borca koji nije ništa htio prepustiti slučaju te je završio slovenskog predstavnika sredinom prve runde. Nakon nekoliko odličnih ground n' pound udaraca te soccer kickova, borba je završila u parteru, a nakon što sudac Klarić seli borbu na centar Staring hvata Simoničevu ruku i završava borbu americanom.

Viktor Halmi def. Primož Vrbinc – nokaut (prekid suca), 2. runda, 2:00

Prvu borbu koja je danas otišla u drugu rundu dobio je mađarski borac nokautom. Već u prvoj rundi vidjeli smo sjajnu stand up borbu, a niti jedan borac nije ostvario izrazitu prednost. U drugoj rundu, nakon otprilike minute borbe, Halmi pogađa Vrbinca lijevim krošeom te pokušava završiti udarcima u kutu, no slovenski borac se uspio spasiti.

Nakon toga sudac kratko prekida borbu da se pregleda Vrbincova posjekotina, a nakon nastavka borbe, Halmi još jednog pogađa i nastavlja serijom te sudac Klarić prekida borbu nakon što je vidio da Vrbinc ne uzvraća.

Bor Bratovž def. Giorgi Ivanov – submission (gušenje s leđa), 1. runda (1:45)

I slovenski borac je ekspresno savladao svog protivnika, još jednog koji je borbu prihvatio prije 24 sata. Na samom početku je sprawlom spriječio jedan pokušaj hvatanja i rušenja, a nakon toga je oko minutu radio na podu, prije nego je uspio doći u poziciju gušenja i završiti borbu.

Ivica Trušćek def. Michael Pfunder – submission (gušenje s leđa), 1. runda (3:21)

Hrvatski borac došao je do svoje 25. pobjede u karijeri impresivno savladavši austrijskog borca Michaela Pfundera, koji je prihvatio borbu samo 24 sata prije održava, budući da prvobitni Truščekov protivnik, Oleg Bagov nije uspio ishoditi svu dokumentaciju.

Borba je započela u stand upu, no nakon što je Trušček prvi put srušio svog protivnika, započeo je s ground n' poundom iz stojeće pozicije. Tako je i dočekao jedan Pfunderov pokušaj ustajanja te to iskoristio za hvatanje 'rear naked chokea' i austrijski borac je bio prisiljen tapkati.

Antun Račić def. Zoltan Turi – submission (poluga na ruci), 1. runda (4:45)

Uvjerljiv nastup i sjajna pobjeda hrvatskog borca. Nakon minute ispitivanja snaga na nogama, Račić je izveo jedno lijepo i snažno bacanje, nakon čega počinje raditi na poluzi. Imao je pokušaj 'north-south chokea' koji je izgledao čvrst, no Turi se uspio izvući.

Račić je do kraja runde nastavio jednako, a onda je 15 sekundi prije kraja runde naglo ustao i izveo brzu tranziciju u 'armbar' položaj i prisilio protivnika na tapkanje.

Luka Jelčić def. Krasimir Georgiev – nokaut (ground n' pound), 1. runda (2:20)

Hrvatski borac od početka je došao u gornju poziciju iz koje je vrlo brzo napravio tranziciju u 'full mount'. Nakon toga je krenuo žestoki 'ground n' pound' iz kojeg se Bugar pokušao izvući, no samo se uspio okrenuti, a Jelčić ga je nastavio udarati s leđa, sve dok sudac Klarić, nakon što je dva puta bugarskog borca pitao da li je dobro, nije prekinuo borbu. 

Lijepa pobjeda hrvatskog borca, no pohvale idu i bugarskom, koji je prije tjedan dana imao svoj prvi profesionalni meč, a ovu borbu je prihvatio samo 24 sata prije njenog održavanja.

 

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI