Starčević ostao bez medalje: Još me proganja poraz od Vlasova, ali sad znam koliko vrijedim

Vijesti iz regijeIZDVOJENA VIJEST 15.08.2016 10:15h Autor:

Božo Starčević i Davor Lukić

Hrvatski hrvač Božo Starčević ipak je završio olimpijski turnir bez medalje. Na kraju je zadovoljan jer je dokazao sam sebi i drugima koliko vrijedi, no neće tako lako zaboraviti sudački propust u meču protiv kasnijeg olimpijskog pobjednika.

Božo Starčević je, još uvijek u podsvijesti sa sudačkom nepravdom protiv ruskog hrvača Vlasova, odradio vrlo dobar meč protiv Kim Hyeon-Wooa iz Južne Koreje, no ipak nedovoljno dobar da savlada ovog bivšeg olimpijskog pobjednika do 66 kilograma. Božo je nakon prve runde vodio 4:2, no u drugoj je dozvolio da mu protivnik “uzme” leđa te je na kraju poražen 6:4. Ono što je Kimu zajedničko s Božom je da su i njemu suci vjerojatno oduzeli pobjedu protiv kasnijeg pobjednika Vlasova. Bilo je to u prvom kolu turnira.

“Mogao sam i bolje protiv Korejanca, pogotovu na isteku prve runde. Znao sam da je on olimpijski pobjednik i veliki favorit, a kada sam ga uzeo u parteru mislio sam da će se lako obraniti. A onda sam se jako iznenadio koliko sam ga lako bacio, pa sam ga bacio i drugi put, a nažalost u trećem bacanju je isteklo vrijeme. Prednost nije bila velika, on mi je došao iza leđa i napravio četiri boda. Razočaran jesam, ali sad stvarno znam da sam u svjetskom vrhu, čak sam i šoku koliko sam lako mogao do medalje, zapravo sam jako iznenađen. Meč protiv Vlasova me još proganja jer sam ga tuširao, a suci nisu priznali. Dok sam čekao meč za broncu, samo sam o tome razmišljao”, rekao je odmah nakon nesretnog poraza.

Postavlja se pitanje što dalje, tj. hoće li ga ovakvo razočaranje malo sputati u karijeri. Odgovor smo dobili vrlo brzo.

“Tko jednom proba hrvanje, zaljubi se u njega. No, odricanja su ogromna, ali ja na sreću još nisam imao težih ozljeda. Imam 27 godina, da sam ovdje izgubio u prvom kolu, možda bih dvojio o nastavku karijere. Ovako je sigurno da se vidimo u Tokiju!”

Sretno Božo, za nas si pobjednik!

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI