Stanislav Krofak pred svoju SBC 20 borbu: “Očekujem zanimljiv okršaj dvojice boraca koji uvijek idu do kraja!”

Vijesti iz regijeIZDVOJENA VIJEST 11.02.2019 19:13h Autor:

Stanislav Krofak

Svoju premijeru pred širom domaćom MMA javnosti u subotu će imati zagrebački MMA borac, Stanislav Krofak. Njega na SBC 20 čeka duel s neporaženim Mirom Jurkovićem, a tu borbu nam je Stanislav najavio odgovorivši na nekoliko naših pitanja.

Hrvatska MMA scena vrlo je razgranuta i široka. Često se pojavi neko ime za koje su do sada znali samo oni koji su potpuno u tome te koji prate razne razine natjecanja, od amaterskog MMA pa do grapplinga. Upravo iz svijeta grapplinga dolazi Stanislav Krofak, MMA borac iz Zagreba pred kojim se iznenada našla velika prilika. On će u subotu nastupiti na priredbi Serbian Battle Championshipa, trenutno možda i vodeće MMA promocije u regiji. Prije nego se tamo predstavi publici, predstavio se nama.

“Do sada se nisam imao prilike boriti na nekim većim eventima koji su bili medijski praćeni. Moji početi su bili u Extreme Cro Teamu kod Matije Bošnjaka, a nakon što se zatvorio sam kratko bio kod Bana pa u ATT-u. Dok sam bio u ATT-u, ostvario sam svoje najbolje rezultate. Osvojio sam hrvatsku grappling ligu 2016. godine, a 2017. sam bio prvak Hrvatske u grapplingu. Dok sam bio tamo, ostvario sam pet MMA pobjeda i jedan poraz”, kratko nam je ispričao Stanislav, koji trenutno ima svoj vlastiti tim te je rekao nešto o tome:

“U posljednje vrijeme najviše treniram u svojoj dvorani, s Matejem i Markom Batinićem, Brunom Škudarom, Svenom Perićem i Matijom Bošnjakom. S njima svakodnevno treniram i mogu reći kako su mi oni najveća podrška u sportu.”

Kao obiteljski čovjek, Stanislav za sada nema uvjete u potpunosti se posvetiti životu borca, nego trenira koliko stigne, kao što prihvaća borbe kad za njih dobije ponudu.

“Uz taj svakodnevni trening, vodim i vlastiti biznis . Imam građevinsku firmu, supruga i ja imamo deset zaposlenih ljudi. Nažalost, nisam u mogućnosti za sada biti sto posto u sportu jer je financijski neizvedivo”, rekao je ovaj borac kojem jednostavno ne ostane dovoljno vremena da sam naokolo traži nastupe. Poziv za SBC i njegov svakako najveći nastup do sada, došao je preko kolege borca koji ga cijeni i vjeruje da ima kvalitetu za predstaviti se na tom nivou.

“Poziv SBCa primio sam od Danijela Kokore, koji je MMA borac i ponudio mi je ovaj nastup. Naravno da sam odmah prihvatio jer mi je velika čast prisustvovati organizaciji na kojoj će se boriti Satoshi Ishii. Prihvatio sam borbu dva tjedna prije održavanja jer sam konstantno u treningu te sam ova dva tjedna povećao intenzitet treninga. Vjerujem da sam spreman, ali to je sve sport i svi borci su spremni.”

U borbu će ući kao autsajder protiv neporaženog domaćeg borca. To je Miro Jurković, koji je jedno vrijeme živio u Londonu te je tamo nastupio na priredbi elitnih Cage Warriorsa. Svakako je u pitanju talentiran borac, no Stanislav sigurno zna kako ga može savladati. Morati će pripremiti dobru taktiku i sve je moguće.

“Pogledao sam Mirine nastupe, dečko je čvrst i ima hrvačku pozadine, ne predaje se lako. Mislim kako će biti zanimljiva borba, jer i ja sam borac koji uvijek ide do kraja. Ovo mi je jako velika prilika i dati ću sve od sebe da ju ne propustim. Mogu samo reći da se nadam kako će biti vrlo zanimljiva borba, a onda neka na kraju bolji i spremniji dođe do pobjede”, zaključio je Stanislav, koji ima priliku iz anonimnosti doći među široj javnosti poznate domaće MMA borce. Pobjeda u ovakvoj borbi bi mu to sigurno omogućila. Mi ćemo ga tako podržati i reći neka bolji pobijedi. Ukoliko to bude Stanislav, nama će biti posebno drago.

SBC 20 – Miro Jurković vs Stanislav KrofakPredstavljamo vam još jednu veoma interesantnu borbu koja će se održati na…

Objavljuje Serbian Battle Championship – SBCČetvrtak, 7. veljače 2019.

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI