Stanić: Završio sam u bolnici zbog skidanja kila!

Vijesti iz regije 30.11.2012 08:13h Autor:

Ivan Stanić

Ivan Stanić u nedjelju nastupa u Ljubljani u uvodnom meču na velikoj priredbi Enfusiona u sklopu koje će se održati i finale njihovog reality showa u kojem nastupaju borci do 85 kilograma. Protivnik hrvatskom borcu, ujedno i dvostrukom svjetskom Muay Thai prvaku, bit će Slovenac Tadej Toplak iz Ptuja.

Prihvatio si meč na Enfusionu manje od deset dana prije borbe, koliki će ti to problem predstavljati? Hoćeš li biti spreman?

"Uživam u ovom sportu i uvijek ću prihvatiti dobar meč pa makar bio i ovako mali rok za pripreme. Ovaj sam prihvatio s guštom jer se radi o odličnoj priredbi i respektabilnom protivniku. Sprema mi neće predstavljati neki veći problem jer sam zadnji meč odradio u Splitu krajem listopada, a otad redovito treniram.

Jesi li proučio Tadeja Toplaka?

"Taj dio radi trener i određuje taktiku, a tako odrađujemo cijele pripreme. Sada nismo imali baš tako puno vremena, ali trener je uočio neke njegove slabosti i u meču ćete vidjeti dogovorenu taktiku."

Nakon dvije i pol godine boriš se ponovno do 86kg, ali koliko smo čuli bilo je proteklih dana dosta velikih problema zbog skidanja kilograma?

"Da, bilo je problema. Imao sam samo deset dana, a 95 kilograma. Odlučio sam se na dosta rigorozno dijetu s unosom malih količina ugljikohidrata te mi je poslije jednog treninga i saune tijelo dehidriralo te sam čak završio u bolnici. Doktor je htio da odgodim meč, ali i ja i trener smo bilo protiv toga te smo s organizatorom dogovorili da se meč održi do 88kg."

Uskoro se bliži i Opatija Fight Night 5, zna li se već s kime ćeš se tamo boriti u veljači 2013. godine?

"Prvotno sam se trebao boriti s nizozemskim borcem koji je pobijedio Domagoja "Bucu" Ostojića u Splitu, ali on ne može spustiti do 91kg, tako da moj protivnik još uvijek nije poznat. Ima nekoliko prilično atraktivnih imena u igri, ali sve bi se trebalo znati do kraja prosinca."

Enfusion 3 finale turnira možete gledati na Fight Channelu u nedjelju 2. prosinca s početkom u 20 sati.

Zoran Zdelar
[email protected]

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI