Stanić: Ja imam agresivnog protivnika, a Bekavca pobjeda može približiti UFC-u!

Vijesti iz regijeIZDVOJENA VIJEST 24.02.2014 17:28h Autor:

Stanić VS Van Rees

Ivan Stanić može se u svojoj karijeri pohvaliti nekim izuzetnim uspjesima, a tu se prvenstveno ističe osvajanje WBC Muay Thai titule svjetskog prvaka prije nekoliko godina. Nakon nešto lošijeg niza, krajem prošle godine u Ljubljani se vratio na pobjedničke staze pobjedom tehničkim nokautom, a nastavak pozitivnog niza tražit će na FFC Futuresu 1 u Opatiji 1. ožujka.

Na prvom eventu jedne od najboljih europskih borilačkih organizacija ove godine očekuje ga težak meč protiv opasnog Nizozemca Patricka Van Reesa koji je u svojoj dosadašnjoj karijeri ostvario 25 pobjeda i doživio svega sedam poraza.

Kako napreduju pripreme za meč u Opatiji?

"Trenutno je sve jako dobro. U petak sam odradio posljednji sparing u Zagrebu s Marijom Valentićem i Zlatkom Bajićem pod nadzorom trenera Igora Pokrajca i nakon toga sam se vratio u Opatiju gdje ću sa svojim glavnim trenerom Mladenom Kranjčecom u OFC-u odraditi zadnji dio priprema. I ove me godine prije borbe u Opatiji uhvatila lagana temperatura, ali do vikenda ću biti kako treba."

Što nam možeš reći o svom protivniku?

"Na YouTubeu sam pogledao neke njegove snimke i mogu reći da se radi o zaista čvrstom i agresivnom borcu koji svoj rad bazira na nožnim tehnikama. Ja sam zbog toga u ovim pripremama poseban naglasak stavio na ručne tehnike, pa ću probati napraviti na taj način pritisak na njega.

Publika sigurno može očekivati atraktivan meč?

"Da, to definitivno. Borim se pred svojom publikom i naravno da mi je želja stići do pobjede i prije sudačke odluke. Napravit ću sve što treba kako bih to uspio."

Kakva je prognoza kad je u pitanju borba Stipe Bekavac VS Eddie Sanchez?

"Vjerujem da moj prijatelj Stipe može slaviti. Usudio bih se čak i reći kako bi ga pobjeda možda čak približila eventualnoj suradnji s UFC-om. Stipe je u svim segmentima bolji borac od Sancheza, ne smije se njega podcijeniti, prošao je sve najbolje organizacije svijeta, ali nadam se Stipinoj pobjedu u prvoj rundi!"

Kakvim ti se čini novi FFC-ov koncept Futures koji je namijenjen mlađim borcima? Nastupaju i tvoji klupski kolege Žeželić i Dexari…

"Moram reći da je ovo odlična ideja, najbolji mogući filter za mlade borce koji se žele probiti na veću scenu. Žeželiću i Dexariju želim puno sreće, odradili su duge i naporne pripreme, ja ih smatram jednim od glavnih favorita u svojim kategorijama", rekao nam je Stanić.

Ulaznice za FFC Futures 1 još uvijek se mogu naći u pretprodaji (Monokini Opatija, Beto Matulji, Kavana Lovran i Dallas Music Shop Rijeka) po cijenama koje kreću već od 50 kuna, dok će na dan eventa ulaznice biti 20 kuna skuplje.

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI