Srpski borac Vladimir Filipović potvrđen za Bellator debi u Londonu

Vijesti iz regije 18.04.2018 18:48h Autor:

Vladimir Filipović

15 mjeseci nakon što je ostao bez velike prilike predvoditi Bellator 173 event u Belfastu, Vladimir Filipović će na Bellator 200 u Londonu napokon debitirati u drugoj najpoznatijoj svjetskoj MMA promociji.

U uvodu smo spomenuli situaciju od veljače prošle godine, a ona je izgledala ovako. Filipović je imao ugovorenu borbu na SBC 12 eventu, gdje se trebao boriti protiv Ivice Tadijanova. Vikend kasnije održavao se Bellator 173 u Belfastu, kojeg su trebali predvoditi bivši prvak Liam McGeary i Chris Fields. Ipak, Fields se ozlijedio te odjednom dolazi vijest kako bi Filipović trebao biti njegova zamjena. Srpski poluteškaš otkazuje borbu protiv Tadijanova samo dan prije održavanja te se počinje pripremati za najveću borbu karijere. Ipak, samo nekoliko dana kasnije otpada mu ta prilika, budući da nisu uspjeli ishoditi britansku vizu u tako kratkom vremenu.

Sada će napokon doći do njegovog debija, nakon što je u međuvremenu odradio dvije borbe. Zanimljivo je kako mu je Bellator namijenio protivnika s kojim se već susreo. U pitanju je Anatoly Tokov koji je Filipovića savladao u lipnju 2016. godine, na EFN 50 eventu u Rusiji. To je jedan od dva Filipovićeva poraza (ranije ga je savladao Aleksandar Ilić), pokraj kojih u karijeri ima i deset pobjeda. Što se tiče Tokova, njegov skor je zastrašujućih 25-2, a jedan od dva poraza dolazi iz njegove pretposljednje borbe, kada je bolji od njega bio danas jedan od najperspektivnijih UFC boraca, Ramazan Emeev. Nakon te borbe, Tokov je uspješno debitirao u Bellatoru.

Bellator 200 održava se 25. svibnja, a njegova glavna borba je ona za naslov prvaka srednje kategorije, između Rafaela Carvalha i Gegarda Mousasia. Ipak, ono što nas naravno najviše zanima je druga glavna borba na programu, revanš između Mirka Filipovića i Roya Nelsona.

Ispod teksta možete pogledati prvu borbu Filipovića i Tokova.

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI