Spojio ugodno s korisnim: Vedran Bađun u Brazilu podučava Muay Thai

Vijesti iz regijeIZDVOJENA VIJEST 18.02.2014 09:41h Autor:

Photo by Vedran Bađun

Poznati hrvatski "ranger" i pustolov, a u  borilačkim krugovima najpoznatiji kao instruktor Muay Thaija i kick boks sudac na FFC priredbama, Vedran Bađun, ovih dana boravi u dalekom Brazilu.

Iako je otišao "napuniti baterije" u Južnu Ameriku, ovaj odmor je u stvari radni odmor jer je Splićanin spojio ugodno s korisnim. U Brazil se prvotno uputio usavršavati Capoeiru Angolu, ali je u međuvremenu gostovao i u mnogim drugim borilačkim akademijama. Prepoznavši njegovo znanje, Bađuna su ugostili u nekoliko MMA Gymova gdje je održao Muay Thai seminare. U kratkom razgovoru za Fight Site, Bađun je otkrio svoje dojmove iz kolijevke MMA-ja.

"U Brazil sam prvotno došao zbog usavršavanja Capoeire Angole. Radi se zapravo u jednu ruku o borilačkoj formi. No, uz to sam uspio naći i vremena za Muay Thai. Uspio sam odraditi nekoliko seminara po Brazilu, a najdraži mi je bio onaj u Navarro jiu-jitsu akademiji gdje osim BJJ-a prakticiraju i MMA. Gospodin Navarro je trostruki prvak svijeta u BJJ-ju i vrlo studiozno pristupa prenošenju znanja na svoje učenike", objasnio je Bađun i dodao:

"Oni kombiniraju Muay Thai s olimpijskim hrvanjem. Čuli su da sam držao seminare u drugim školama pa su me pozvali. Jako sam zadovoljan jer su momci trenirali 'kao životinje' i kažu da su mnogo naučili. Seminar sam vodio na portugalskom brazilskom jeziku što mi nije bio problem jer sam zbog Capoeire Angole naučio taj jezik."

Bađun će se u Hrvatsku vratiti za otprilike dva tjedna jer će sudjelovati i u borilačkom spektaklu Glory 14 ZAGREB. Tamo će biti jedan od "gostujućih" sudaca s obzirom da su i najveće svjetske borilačke promocije prepoznale njegovo znanje u dijeljenju borilačke pravde.

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI