Spektakularna večer u Portorožu koja Hrvatima ipak ostaje u lošem sjećanju!

Vijesti iz regijeIZDVOJENA VIJEST 19.08.2012 02:05h Autor:

Admiral Markets Fight Night

Slovenija je u subotu navečer bila domaćin jednog pravog borilačkog spektakla na kojem je nastupila cijela krema njihove K-1 borilačke scene. Borila su se i tri Hrvata, no Admiral Markets Fight Night im neće ostati u lijepom pamćenju jer niti jedan nije uspio stići do pobjede. U glavnom meču večeri poražen je i suorganizator i ponajbolji slovenski udarač Miran Fabjan koji se borio protiv sjajnog Švicarca Yoanna Kongola.

Elitno turističko mjesto na slovenskoj obali, Portorož, ovog je vikenda imao priliku ugostiti zaista pravi borilački spektakl ood nazivom Admiral Markets Fight Night. Priredba na kojoj su nastupili gotovo svi najbolji slovenski borci po kick boksing pravilima ugostila je također i tri hrvatska predstavnika. Oni svoje gostovanje u nama susjednoj državi ovog puta ipak neće pamtiti po najboljem, iako je opća ocjena da je priredba pružila zaista vrhunski užitak svim posjetiteljima koji su se našli u dvorani.

Najmanje poznati hrvatski borac iz ovog trolista, Danijel Grabar, izgubio je tehničkim nokautom već u prvoj rundi, dok su poslije sudačke odluke posrnuli Ivan Stanić i Igor Mihaljević. S obzirom da su obojica pružili jako dobar nastup, mogu biti relativno nezadovoljni ishodom borbe. No, krenimo od početka.

Sjajnu večer u Auditoriju otvorili su Toni Šude i hrvatski borac Danijel Grabar. Predstavnik Opatija Fight Cluba u početnim je sekundama čak uspio malo uzdrmati svog protivnika, no Toni se nošen velikom podrškom publike iznimno brzo oporavio te je koljenima bacio Danijela u lagani nokdaun, da bi ga niti 20 sekundi kasnije pogodio koljenom još opasnije i nokautirao.

Amen Brkić je u drugom meču večeri bio prilično aktivan, pokušavao je svog protivnika Envera Rexepovskog dohvatiti svingovima, što mu je nerijetko i uspijevalo, no udarci nisu bili ipak dovoljno jaki da bi ozbiljnije ugrozili borca. Enver je svoj put do pobjede pokušao naći udarcima koljenom, no nakon iznimno zanimljive borbe Brkić ipak zasluženo odnosi pobjedu sudačkom odlukom.

Uslijedio je zatim dvoboj između Redže Ljutića i Luce Grusovinija koji je možda bio i najborbeniji te večeri u Portorožu. Ljutić je očito pokušao iskoristiti svoje prethodno iskustvo iz taekwondoa ili neke od mekših disciplina kickboxinga, pa je često bacao kružne udarce nogom, koji su povremeno i pronalazili cilj, pa je tako Luca završio meč s raskrvavljenim uhom.

Talijanski borac ipak je bio iznimno čvrst i pri kraju prve runde uspio je malo uzdrmati Redžu, baš kao i u nastavku meča kad je Redžo spustio ruke i provocirao protivnika da ga pokuša udariti high kickom, što je gostujući borac vrlo rado i učinio te ga je malo uspio okrznuti nožnim prstima po licu. U meču su udarci zaista sijevali sa svih strana, no Grusovin je bio nešto konkretniji, njegovi su udarci bili opasniji te je vjerojatno zahvaljujući tome odnio pobjedu odlukom sudaca.

Grega Smole predstavlja veliku slovensku perspektivu, sinoć je u ring ušao kao potpuno opremljen muay thai borac, a da je zaista tako potvrdio je i svojim učestalim korištenjem low kickova, što je vrlo često upravo jača strana boraca iz te discipline. Publiku se posebno dojmilo kad je svom protivniku Francescu Tadiellu opalio tri low kicka u praktički jednoj sekundi. Na početku posljednje runde borci pojačavaju tempo, no nijedan nije uspio stići do prekida, pa pobjeda zasluženo odlazi nešto aktivnijem Smoli.

Slovenski muay thai reprezentativac kojeg idućeg mjeseca čeka odlazak u Rusiju na Svjetsko prvenstvo, Samo Petje, pokazao je da bi se moglo mnogo od njega očekivati na tom natjecanju. U Portorožu je uspio po drugi puta u karijeri pobijediti Franca di Marca koji se u više navrata našao u zaista teškim situacijama i zaista je pravo čudo što je izdržao svih devet minuta, pogotovo u posljednjoj rundi kad je Petje uporno tražio pobjedu high kickom. Na kraju je Samo slavio pobjedom zahvaljujući odluci sudaca.

U šestom meču večeri u ringu se ponovno našao jedan hrvatski borac. Ivan "Grozni" Stanić suprotstavio se također članu slovenske muay thai reprezentacije, Franciju Grajšu, te je to meč iza kojeg će ipak biti malo repova. Iako je Grajš bio nešto aktivniji, pogotovo to vrijedi za prvu rundu, ostaje dojam da je Stanić svojim nožnim tehnikama možda zaslužio dodatnu rundu, no suci su ipak procijenili da za time nije bilo potrebe te su Grajša proglasili pobjednikom.

Jedan od sparing partnera našeg Cro Copa, Igor Mihaljević, pružio je definitivno jedan od svojih boljih mečeva u posljednje vrijeme. Iako su mnogi u publici očekivali nešto veću dominaciju Roka Štrucla, koji je bio i desetak kilograma teži na vaganju dan prije, Mihaljević je pokazao da se za ovaj dvoboj pripremio zaista odlično te je gotovo tijekom cijelog meča bio aktivniji borac. Ni Igor ni Rok, doduše, nisu nijednom bili značajnije uzdrmani, no hrvatski borac bio je taj koji je tijekom većeg dijela meča napadao, pa odluka sudaca da pobjedu dodijele Štruclu je ipak mnoge iznenadile. Treneri iz Mihaljevićeva kuta odmah su nakon meča tražili na uvid sudačke liste, no odluka ipak ostaje nepromijenjena. Mihaljević zaista ima za čime žaliti.

U pretposljednjem meču večeri pred približno 1.200 gledatelja izašao je iskusni Jasmin Bečirović kojem je protivnik bio Talijan Umberto Lucci. Ovo je možda i jedini meč večeri u kojem je jedan borac bio iznimno dominantniji od protivnika, a radi se o Jasminu koji je kontrolirao borbu cijelo vrijeme, da bi se sve završilo u drugoj rundi nakon jednog silovitog low kicka. Lucci je nakon toga odlučio predati borbu.

Na red je napokon došao i glavni meč večeri, dugo iščekivani susret Mirana Fabjana i sjajnog Švicarca Yoanna Kongoloa. Bila je već gotovo ponoć kad su njih dvoje ušli u ring, no publika je i dalje bila puna energije te su fantastično popratili Fabjanov ulazak u ring, a sportski su pozdravili i Kongoloa koji se nekoliko puta prekrižio prije negoli je zakoračio u borilište, a da se radi o velikom vjerniku potvrđuje i natpis "Isus Krist" na njegovim hlačicama.

Fabjan je ranije tijekom ovog tjedna teško slomio mali prst na desnoj ruci, pa mu je to predstavljalo popriličan hendikep, iako se u više navrata odlučio i na udarac tom rukom. U zaista fantastičnom meču prilike su se izmjenjivale na obje strane, i Kongolo i Fabjan su u više navrata bili u popriličnim problemima. No, suci su ipak podijeljenom sudačkom odlukom na kraju odlučili pobjedu dodijeliti gostujućem borcu, pa je tako Miran morao pognute glave napustiti ring, iako je pružio zaista fantastičan nastup.

Sve u svemu, Admiral Markets Fight Night pružio je svojim gledateljima zaista fantastične mečeve. Match-maker je odradio odličan posao i gotovo da nije bilo loše uparenih boraca, pa se zaista nijednom meču ne može dodati pridjev "dosadan". Publika je imala u čemu uživati od prve do zadnje borbe, pa onaj tko je propustio priliku doći u Portorož zaista ima zbog čega žaliti.

Ostaje možda malo gorak okus među hrvatskim fanovima zbog pomalo nepravednih odluka da se dodijeli pobjeda Grajšu te pogotovo Štruclu. Suci možda i nisu donijeli najpravedniju odluku, iako treba napomenuti da se organizator zaista potrudio da i na tom polju budu što "pravedniji", pa su bodovni suci bili iz Hrvatske, Slovenije te Italije. Priredba koja se definitivno može proglasiti uspješnom te se nadamo da ćemo što prije imati priliku gledati nastavak.

Admiral Markets Fight Night rezultati:

Miran Fabjan vs. Yoann Kongolo
Jasmin Bečirović vs. Umberto Lucci
Rok Štrucl vs. Igor Mihaljević
Franci Grajš vs. Ivan Stanić
Samo Petje vs. Fabio Di Marco
Grega Smole vs. Francesco Tadiello
Redžo Ljutić vs. Luca Grusovin
Amen Brkić vs. Enver Rexepovski
Toni Šude vs. Danijel Grabar

 

Zoran Zdelar
[email protected]

 

 

 

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI