Spahović: Pojas dolazi u Sarajevo, a ako se Stojnić ikad predomisli, tu sam

Vijesti iz regijeIZDVOJENA VIJEST 30.10.2015 19:41h Autor:

Tomislav Spahović

U razgovoru za BiH portal "Faktor", Tomislav Spahović je najavio osvajanje FFC pojasa. Nije mogao izbjeći niti spomen Denisa Stojnića, no kaže kako o njemu ne razmišlja. Ipak, ukoliko Stojnić pokaže želju za borbu, kaže da će biti spreman.

Spahović je bio upitan o pripremama za borbu protiv Marcina Prachnia, koja će odraditi prvog FFC prvaka u kategoriji do 93 kilograma težine. Nakon što je prvi dio priprema odradio u Sarajevu, Tomo je sad u dvorani American Top Teama, gdje će odraditi onaj glavni dio.

"Imam odličnu ekipu kojoj se ovim putem zahvaljujem. Izuzetno sam spreman i sad slijedi završni dio priprema. Riječ je o jakim završnim treninzima. Nakon toga očekujem dobru borbu i dolazak FFC pojasa u Sarajevo", rekao je sarajevski The Beast.

Iako je njegov protivnik Marcin Prachnio, prošlih dana je u medijima buknula rasprava o međusobnoj borbi njega i drugog sarajevskog borca, Denisa Stojnića, koji će u Nizozemskoj pomoći Prachniu u pripremama za borbu. Nakon što je Stojnić izašao s nerealnom cijenom svog nastupa, jasno je kako se za sada za borba neće dogoditi.

"Denis Stojnić je za mene završena tema te trenutno imam drugih planova. On je rekao cifru za koju zna da ju nigdje ne može dobiti, niti da toliko vrijedi i sve to da bi me izbjegao. Ja ću se boriti protiv bilo koga i bilo gdje, ne izbjegavam protivnike kao Denis Stojnić. Ukoliko se ikad ipak odluči boriti, ja ću biti spreman", zaključio je na kraju.

Spahović i Prachnio se bore idući mjesec na sjajnom FFC 21 eventu u Rijeci.

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI