SP u taekwondou: Kunović poražena u prvom kolu!

Vijesti iz regije 13.05.2015 10:50h Autor:

Mateja Kunović

Prvog dana Svjetskog prvenstva u taekwondou u ruskom Čeljabinsku od hrvatskih predstavnica nastupila je samo Karlovčanka Mateja Kunović koju je u prvom kolu, u kategoriji do 46 kilograma, sa 6-2 pobijedila Korejka Jae-young Sim.

Na sjajno organiziranom prvenstvu u konkurenciji gotovo 900 natjecatelja iz 140 država nastupa i 12 hrvatskih predstavnika. U srijedu, drugog dana natjecanja, na tatami će izaći Lucija Zaninović i Toni Kanaet, oboje članovi splitskog Marjana.

Lucija Zaninović je kao uvjerljivi broj jedan na svjetskim i olimpijskim rang ljestvicama u kategoriji do 49 kg slobodna u prvom kolu, a u drugom dočekuje bolju iz meča Cipranke Marije Andrade i Keshene Waterford iz Austrije. Prođe li tu borbu put prema medalji tražit će preko najteže moguće protivnice, dvostruke olimpijske pobjednice iz Pekinga i Londona te trostruke svjetske prvakinje, Kineskinje Wu Yingju, s kojom će se morati sastati već u osmini finala.

Toni Kanaet će u kategoriji do 74 kilograma u prvom kolu na Ameda Samu iz Gane, a prođe li dalje očekuje ga Iranac Masoud Hajizavareh.

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI