SP u judu: Šutalo i Kumrić ispali od nositelja

Vijesti iz regije 02.09.2017 17:35h Autor:

Zlatko Kumrić (FOTO: Hrvatski judo savez)

Ivana Šutalo i Zlatko Kumrić oprostili su se od individualnog dijela natjecanja na Svjetskom judo prvenstvu koje se ovih dana održava u Budimpešti.

Nakon što je u prvom nastupu upisao očekivanu pobjedu nad Kenijcom Georgeom Mburuom, Kumrića je čekao dvoboj s prvim nositeljom Michaelom Korrelom. Hrvatski reprezentativac nije ni nakon pet poraza uspio svladati Nizozemca te je Korrel iskoristio svoje prilike i s wazarijima prošao dalje.

“Nadao sam se boljem ishodu, ušao sam spreman u borbu, i fizički i psihički, ali danas je on jednostavno bio bolji”, izjavio je Kumrić za Hrvatski judo savez pa nadodao:

“U ekipnom natjecanju možemo dobiti svakoga, ali i ispasti odmah. Kako smo u pojedinačnom svi izgubili sutra se možda više ‘naljutimo’ i imamo sretniji ishod.”

Jedina hrvatska reprezentativka koja je nastupila posljednjeg dana individualnog prvenstva, Ivana Šutalo, dobro se nosila s trećom nositeljicom Sayit, no Turkinja je na kraju slavila ipponom.

“Zadovoljna sam borbom jer sam se uvjerila da se mogu nositi i boriti s puno jačima i boljima. Sada se okrećemo nedjelji i ekipnom natjecanju. Već smo se dokazali kao ženska ekipa, a sada idemo u mješovitu priču i nadam se barem dobrom plasmanu”, izjavila je Dubrovčanka nakon meča.

Ekipno natjecanje na rasporedu je u nedjelju od 9.00 sati, dok finalni blok kreće u 15.00 sati.

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI