Warning: mysqli_num_fields() expects parameter 1 to be mysqli_result, boolean given in /home/fight1/public_html/wp-includes/wp-db.php on line 3182
SP u judu: Hrvatska se neriješenim rezultatom oprostila od natjecanja | Fight Site

SP u judu: Hrvatska se neriješenim rezultatom oprostila od natjecanja

Vijesti iz regije 03.09.2017 13:37h Autor:

FOTO: Hrvatski judo savez

Uz individualni dio natjecanja, Svjetsko prvenstvo u Budimpešti ponudilo je i onaj novi olimpijski format po kojem su se reprezentacije zadnjeg dana borile samo u mješovitoj konkurenciji i to sa po tri ženske kategorije (do 57 kg, do 70 kg, preko 70 kg) i tri muške kategorije (do 73 kg, do 90 kg, preko 90 kg).

Hrvatska je bila jedna od 21 prijavljene reprezentacije, a zadnjeg dana dočekala nas je Gruzija s kojom smo remizirali (3-3), ali i ispali zbog manjeg broja prikupljenih bodova (po ovom formatu, u slučaju izjednačenog rezultata odlučuje broj ippona, wazarija i kazni).

Hrvatska je dobro otvorila ovaj meč i povela 1-0 zahvaljujući Tihei Topolovec (do 57 kg). Uslijedio je nastup Dominika Sumpora (do 73 kg) koji je odlično otvorio svoju borbu i kvalitetnim gardom natjerao protivnika na dvije kazne, no onda je Gruzijac iskoristio trenutak nepažnje i 20-ak sekundi prije kraja slavio ipponom.

Barbara Matić (do 70 kg) povela je u svom meču wazarijem i svladala Esther Stam, no kako je izostala pobjeda ipponom, tako je i Gruzija napravila prednost jer pobjeda ipponom vrijedi 10, a svaki wazari 1 bod u ukupnom zbroju. Dominik Družeta nije uspio slaviti u kategoriji do 90 kilograma, dok je Ivana Šutalo (preko 70 kg) natjerala protivnicu na tri kazne i slavlje ipponom te time pred finalnu borbu osigurala 3-2 i 21-20 u bodovima za Hrvatsku.

Posljednji je na tatami izašao Marko Kumrić (preko 90 kg), ali je od njega bio uspješniji Gruzijac Okruašvili koji je iskoristio puno veću kilažu te pobijedio ipponom za slavlje reprezentacije Gruzije.

“S obzirom da je ovo bilo prvo mješovito natjecanje te da nam muške kategorije ne odgovaraju našim najboljim judašima, bilo je OK. Međutim, cjelokupni nastup u Budimpešti ćemo htjeti zaboraviti jer, kako za mene, tako i ostale, nismo napravili rezultat. Odradili smo odlične pripreme, ali na ovom Svjetskom prvenstvu nije išlo. Sad slijedi odmor, fakultetske obveze i onda pripreme za novu sezonu”, sumirala je Matić nakon nastupa.

SP u judu: Družeta ispao nakon kontroverzne završnice, a Matić nakon poraza od viceprvakinje svijeta

SP u judu: Šutalo i Kumrić ispali od nositelja

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI