SP u judu: Družeta ispao nakon kontroverzne završnice, a Matić nakon poraza od viceprvakinje svijeta

Vijesti iz regije 01.09.2017 20:05h Autor:

Dominik Družeta (FOTO: Hrvatski judo savez)

Ovih se dana u Budimpešti odvija Svjetsko judo prvenstvo, a svoje nastupe u individualnom dijelu natjecanja već je završilo četvero hrvatskih predstavnika.

Nakon Bernarda Azinovića i Tene Šikić, koji su nešto ranije ispali u drugom kolu, od natjecanja u glavnom gradu Mađarske oprostili su se i Dominik Družeta te Barbara Matić.

Družeta je u prvom kolu wazarijem u ‘produžetku’ slavio protiv Rumunja Visana, a zatim ga je dočekao Gruzijac Rekvijašvili. Hrvatski reprezentativac je u ovom dvoboju poveo wazarijem, da bi Gruzijac izjednačio 20 sekundi prije kraja borbe. Odlazi se u ‘golden score’ i tamo Družeta napada, a sudac Rekvijašviliju dodijeljuje kaznu. Međutim, stiže iznenađujuća informacija od video sudaca da se poništi kazna gruzijskom judašu i dodjeli Družeti zbog pasivnosti te 21-godišnji Hrvat upisuje poraz.

“Zadovoljan sam kako sam odradio obje borbe. Zbog dvije kazne koje sam imao, pred kraj regularnog dijela odlučio sam ući u napad kako ne bih dobio isključujuću treću i Gruzijac me iskontrirao za izjednačenje. U ‘golden scoreu’ smo napadali obojica, suci su smatrali da ja trebam dobiti kaznu i idemo dalje. Vjerujem u svoj rad i da će se sve to sigurno vratiti”, izjavio je Družeta za Hrvatski judo savez.

Peti dan Svjetskog prvenstva donio je nastup Barbare Matić koju je već u njenoj prvoj borbi čekala Maria Bernabeu, viceprvakinja svijeta iz 2015. godine. Tijekom vrlo izjednačene borbe Španjolka je dva puta bacila Matić. Prvi wazari joj je poništen, dok je drugi, iako se dogodio 25 sekundi prije isteka borbe, dosuđen tek s istekom vremena pa hrvatska predstavnica nije ni došla u priliku stići zaostatak.

“Znali smo da će protiv Bernabeu biti jako teško, a to se nažalost pokazalo na teži način. Kako je borba tekla osjećala sam se sve bolje, ali nažalost, iznenadio me wazari koji je dosuđen i upisan tek na kraju borbe kad sam već očekivala ulazak u ‘produžetak’. Idemo dalje trenirati, a u nedjelju nas čeka ekipno natjecanje, a ovo mi je samo dodatni motiv”, izjavila je Matić nakon meča.

Subota je posljednji dan individualnog natjecanja, a za Hrvatsku će još nastupiti Ivana Šutalo (protiv treće nositeljice Sayit) i Zlatko Kumrić kojeg čeka Kenijac Mburua.

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI