Soldić za poljske medije objasnio zašto je napao Du Plessisa te što misli o borbi protiv Khalidova

Vijesti iz regijeIZDVOJENA VIJEST 02.01.2018 21:39h Autor:

Roberto Soldić

Roberto Sodlić brzo je postao prava zvijezda u Poljskoj, a kako i ne bi nakon potpunog demoliranja jednog od njihovih najpopularnijih boraca. Pobjedu nad njim je opisao u razgovoru za jedan poljski portal, ali je i rekao što misli o možebitnom meču protiv Mameda Khalidova, kao i o neugodnom susretu s Dricusom Du Plessisom.

Poljaci su iznenađeni onime što je Soldić napravio Borysu Mankowskom, posebno ako znaju da je s njim podosta velikih problema imao i prvak srednje kategorije te najveća MMA zvijezda u Poljskoj, Mamed Khalidov. Soldić je borbu prihvatio deset danas prije održavanja, a onda ju odradio maestralno. Od poljskih je novinara upitan da kaže nešto o samoj borbi, ali i o tome kako je uspio doći do uspjeha s pozicije velikog autsajdera.

“Ljudi kažu da sam odradio dobro i da sam dokazao kako sam kompletan borac, da se znam boriti i na podu, a ne samo na nogama. Sada svi znaju kako nikome neću biti lagan protivnik. Kada gledate moj video je jedno, a kada ste sa mnom u kavezu je sasvim druga stvar. Kada dobijem priliku, ja onda dokažem koliko vrijedim. Protiv Borysa sam počeo pritiskati u drugoj runid, kada sam vidio da ga imam. Bio sam 100% spreman na sve pa sam sve jače pritiskao kako je borba prolazila. Uspio sam se obraniti i kvalitetno sam odradio jiu-jitsu, jer i njega treniram svaki dan. Boris mi je izmakao dva puta, no kasnije nije mogao ništa, iako je vrlo brz i to je zapravo njegova najveća kvaliteta”, rekao je Roberto.

Odmah nakon ove borbe, među Poljacima je počela kolati ideja da se Soldić okuša u “superfightu” protiv Mameda Khalidova, jednog od najboljih boraca izvan UFC-a te po nekim informacijama najplaćenijeg borca u Europi. On nije htio previše govoriti o toj temi, jer su tu mnogi aspekti u igri.

“Nikad se nisam borio u srednjoj kategoriji. Borio sam se protiv Vase Bakočevića do 80 kilograma, ali to je bilo na samom početku moje karijere i pobijedio sam, iako sam pozvan dan prije borbe. Ne mogu vam ništa reći. Moj menadžer zna sve bolje od mene i kada on da znak za nešto, tada idemo u to. Ja sam borac koji želi raditi svoj posao, koji se želi boriti.”

Svakako je morao prokomentirati i bliski susret s Dricusom Du Plessisom, prvobitno planiranim protivnikom Mankowskog, s kojim se Roberto susreo odmah nakon prekida borbe u kojoj je došao do pojasa. Ukoliko će Soldić braniti titulu, borca iz Južnoafričke Republike vjerojatno će biti njegov protivnik.

“Vidio sam na Twitteru kako Dricus kaže da će me Borys nokautirati. Vidio sam ga odmah nakon pobjede i postao sam ljut. Pitao sam se što taj tip želi od mene i zašto me gleda kao da se želi boriti. Skočio sam dolje i gurnuo ga, on je gurnuo mene pa su nas razdvojili. Dan prije borbe me je također gledao kao da je gladan, a nisam mu ništa učinio. Nije mi jasno što taj tip želi od mene.”

Pred Robertom je sjajna godina u kojoj može napraviti puno toga. Možda već može i preko atlentika u UFC ili Bellator, no zašto ne bi i pokoji puta obranio KSW titulu te se uputio u UFC kao već izgrađena europska zvijezda. Poznato je kako Poljaci jako dobro plaćaju, a eventi ima se održavaju u velikim dvoranama pred 10.000 ljudi. Sigurno je to jako dobar poligon za ono što bi trebalo slijedi dalje u karijeri vjerojatno najvećeg europskog mladog MMA talenta. Ako ga tako više uopće i možemo zvati, budući da je on svoj talent već naveliko potvrdio.

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI