Soldić uvršten među pet velteraša koje UFC jednostavno mora dovesti

Vijesti iz regijeIZDVOJENA VIJEST 08.01.2018 19:00h Autor:

Roberto Soldić

Uspjesi Roberta Soldića više nikoga ne ostavljaju ravnodušnih pa se tako on sve češće nalazi na raznim listama najvećih svjetskih MMA potencijala. Jednu od takvih je izbacio portal combatpress.com.

Combatpress svake godine objavljuje liste boraca za koje smatra kako se trebaju naći u UFC-u te su vrlo uspješni u procjenama kvalitete i više od pola spomenutih boraca na kraju se nađe u elitnoj svjetskoj MMA promociji. Tako su krenuli i ove godine, a nama je najzanimljivija lista velteraša, jer se na njoj nalazi jedno nama blisko ime.

Osvajanje KSW naslova svakako je bila najvažnija referenca  prošlogodišnjih nastupa Roberta Soldića, no sve ostalo što je napravio je zapravo bilo uvod u taj veliki uspjeh. Uz Soldića,  na njihovoj listi su se našli Mukhamed Berkhamov (13-1) iz čečenskog ACB-a, Sean Brady (7-0) koji je prvak promocije CFFC, Alex Lohore (14-1), koji je član Bellatora i njihove partnerske promocije BAMMA te James Nakashima (8-o) iz LFA promocije. O Soldiću je napisano ovako:

“Jedan od puteva prema velikim nastupima je osigurati zlato. Mladi hrvatski potencijal Soldić je napravio upravo to. Unutar posljednje dvije godine, osvojio je naslove u SMMAC, FFC, Superior FC i ono najimpresivnije, u KSW organizaciji. On je pravi primjer velikog talenta. Ima 22 godine, a već 13 profesionalnih pobjeda. Opak je udarač sjajne tehnike i sve to veže uz veliku snagu. Protivnike ruši šakama i nogama.

Bio je vrlo aktivan u 2017. godini, nastupivši i pobijedivši pet puta. Dvije najveće pobjede su mu one posljednje. Prvo je u listopadu high kickom nokautirao Lewisa Longa, a onda je završio godinu osvojivši KSW naslov, savladavši prvaka Borysa Mankowskog kao zamjenski borac. Naravno, trenutno je pod ugovorom s KSW-om te to znači da njegov potpis za UFC nije moguć, no u budućnosti ga vidimo kao kandidata za osvajanje UFC naslova velter kategorije.”

Ne sumnjamo kako on to može, no mlad je i jednostavno ne treba žuriti.

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI