Soldić otputovao u Poljsku na veliki meč, osvanuo na “retro” posteru za KSW 41

Vijesti iz regijeIZDVOJENA VIJEST 18.12.2017 12:12h Autor:

Screenshot

Roberto Soldić je otputovao u Poljsku gdje će ovog vikenda (subota 23. prosinac) u gradu Katowicama, pokušati osvojiti svoj četvrti pojas prvaka.

Nakon što je u svoju vitrinu već spremio titule prvaka FFC-a, Superior FC-a i SBC-a, borac koji nastupa za UFD Duesseldorf će u dvoboju s Borysom Mankowskim na KSW-u 41 pokušati uzeti o onaj poljske promocije u velter kategoriji.

Mankowski se originalno trebao susresti s Dricusom Du Plessisom, a kada su u kratkom razdoblju trebali pronaći zamjenu za borca iz Južne Afrike, izbor je pao na fenomenalnog borca iz Viteza.

Soldić je vrlo brzo uklopljen i u službeni poster koji je izrađen u “retro” stilu, a izbačena je i video najava (nije jasno je li službena…).

Mankowski ili poznatiji kao “Tasmanijski vrag” je rođen 1989. u poljskom Poznanu, a za sada ima 19 pobjeda i 6 poraza u profesionalnoj karijeri. U posljednjem meču na KSW-u 39 u svibnju ove godine je poražen od legendarnog KSW-ovog borca Mameda Khalidova, no dvoboj za ulog nije imao pojas prvaka. Prije toga je sakupio šest pobjeda u nizu uključujući i onu protiv Soldićevog klupskog kolege Davida Zawade. Njega je 2014. zadavio gušenjem u trokut rukom nakon samo 1:20 u prvoj rundi. Posljednji poraz prije ovog protiv Khalidova je doživio davne 2012. godine od Aslambeka Saidova. Većinu svoje karijere je odradio u KSW-ovom ringu.

Soldić je trenutačno na 12 pobjeda i 2 poraza, a posljednji put je izgubio 2016. godine od Yaroslava Amosova podijeljenom odlukom sudaca. Od tada je sakupio šest pobjeda u nizu i tri pojasa u tri različite promocije. U posljednjem nastupu na Cage Warriors promociji je nokautom pobijedio favoriziranog Lewisa Longa.

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI