Soldić otkrio dramu: Nakon vage sam pao u nesvijest, ne mogu vjerovati da sam napravio takve greške!

Vijesti iz regijeIZDVOJENA VIJEST 16.04.2018 14:48h Autor:

Du Plesis vs. Soldić

Nakon prvog poraza prekidom u karijeri, koji se dogodio proteklog vikenda na KSW 43 priredbi u poljskim Katowicama, Roberto Soldić se vratio u svoju bazu – njemački Duesseldorf! Posložio je emocije i utiske iz meča protiv Južnoafrikanca Dricusa Du Plessisa pa ih je odlučio podijeliti sa svojim fanovima na društvenim mrežama.

Dio odgovornosti za poraz vidi i u prevelikoj medijskoj strci koja se oko njega stvorila u tjednu ovog velikog meča. Soldić je, naime, preko noći postao favorit poljskih MMA fanova i prava MMA super zvijezda u toj zemlji. I stoga su i zahtjevi medija za njegovim intervjuima, kao i obaveze prema sponzorima poljske promocije, bili iscrpljujući.

“Evo, došao sam kući bez pojasa, stvari su mi se malo slegle u glavi. Kada govorim o borbi, moram reći da u meču nisam bio borac koji je stigao u Poljsku u ponedjeljak. Od dolaska tamo, stvari su išle prema dolje, morao sam naporno trenirati jer sam imao dosta za skinuti, a uz sve sam imao mnogo medijskih obaveza. To sve mi je uzelo energiju za sam meč”, tvrdi “RoboCop” i dodaje da je nakon službenog vaganja pao u nesvijest.

Informacija je ta koja do sada nije bila poznata, a koja otkriva ozbiljne zdravstvene probleme s kojima se morao nositi samo dan prije ulaska u kavez.

“Nakon što smo se izvagali, u hotelu se rušim u nesvijest. Gubim se s planete na 30 sekundi, bili smo u tom trenutku bez liječnika. Ovo mi se prvi put u životu dogodilo i bio sam u šoku. Mislio sam da mogu ići dalje, da ću se vratiti i biti jak za dvoboj, a iz KSW-a su mi sugerirali da ne idemo liječnicima jer će me zadržati u bolnici. Tada se ne bih mogao boriti što mi je bilo još gore. Odlučio sam ostati u hotelu.”

Soldić se, tvrdi, djelomično oporavio, no prave posljedice je osjetio u meču kada je potpuno izgubio snagu.

“Bio sam žut, živi mrtvac. Pokušali smo me vratiti unoseći u mene veliku količinu vitamina. U samom meču sam se osjećao kao smeće. U meč sam ušao s idejom da što prije završim nastup i izađem iz kaveza kao pobjednik. Bez ikakvog uživanja u meču, što mi se prvi put dogodilo u životu…”, opisuje Soldić i dodaje:

“U prvoj rundi sam ga imao, no on je preživio i nekako se izvukao. Zadnjih minutu mi se penje na leđa što sam lako obranio jer imam dobro znanje BJJ-a. Zahvat nije bio ispod brade, dobro pogledajte vi stručnjaci koji tvrdite drugačije. Na kraju runde sjedam na stolicu i pitam trenera jel me uopće udario jer ponovno od iscrpljenosti osjećam da bih mogao pasti u nesvijest. Borim se sam sa sobom i s protivnikom. Ulaznim u drugu rundu, a da uopće nisam svoj. Čim sam dobio taj udarac pao sam jer tijelo više nije moglo podnijeti sve to.”

Borac UFD Gyma u Dueeseldorfu još uvijek nije došao k sebi od posljedica kobnog skidanja kilograma.

“Trenutačno sam kod kuće. Ležim, bolestan sam. Ne mogu vjerovati da sam napravio tako velike greške i da uz sve to nisam slušao vlastito tijelo”, zaključuje Soldić.

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI