Soldić ostao bez naslova KSW prvaka, poražen prekidom u drugoj rundi

Vijesti iz regijeIZDVOJENA VIJEST 14.04.2018 23:59h Autor:

Du Plesis vs. Soldić

Roberto Soldić nije uspio obranio pojas KSW prvaka velter kategorije. U prvoj rundi bio je na rubu pobjede, imao je Dricusa Du Plessisa ozbiljno uzdrmanog, no Južnoafrikanac se oporavio te slavio prekidom u drugoj rundi.

Soldić je jako dobro otvorio borbu, bio je agresivniji i svog je protivnika natjerao da se kreće uz ogradu kaveza. Već krajem prve minute Roberto je eksplozivno napao i pogodio protivnika s nekoliko ozbiljnih udaraca. Du Plessis se činio u velikim problemima, no uspio se oporaviti i vratiti u borbu. Ipak, nije dugo prošlo i Soldić kreće s novim valom napada i to tako da ovog puta udarcima Du Plessisa šalje na pod, gdje nastavlja s napadom. Kada se već mislilo da je borba na rubu prekida, Južnoafrikanac nalazi snage da uhvati Soldića i sruši ga te tako skupi dovoljno vremena da se vrati u borbu.

Nakon što su se borci ustali, Dricus pokušava doći do Soldićevih leđa i to uspijeva oko minutu i pol prije kraja runde. Borci su radili uz ogradu sve do posljednjih dvadesetak sekundi, kada završavaju na podu i Du Plessis dolazi do Soldićevog vrata. Pritisak je bio jak, ali Roberto je ipak izdržao do kraja runde. Druga runda bila je malo sporija, a Soldić je bio taj koji je napadao. Par puta je povukao jaki lijevi kroše, no Du Plessis svaki puta izmiče. Nije Soldićev protivnik trošio snagu nego je strpljivo čekao da se Soldić potroši. Tako je došla jedna situacija gdje Soldić još jednom napada, ali ovog puta i Du Plessis vraća također lijevim krošeom. Oba udarca istovremeno su završila tamo gdje su bila naciljana, no udarac Južnoafrikanca bio je snažniji i precizniji te je Soldić na podu u žestokom knockdownu. Dricus to koristi da bi brzo došao na njega i pokrenuo seriju udaraca, sve dok sudac nije uskočio i prekinuo borbu.

Prvi je to poraz prekidom u karijeri Roberta Soldića, ali svakako će biti dobra škola za ovog 23-godišnjeg borca koji ispred sebe ima svijetlu budućnost. Godinu dana stariji Du Plessis je pokazao kako je možda i najveći talent koji je do sada došao iz afričkih promocija i biti će zanimljivo dalje pratiti njegovu karijeru. On je svoj skor doveo na 12-1, a sve pobjede ostvario je prekidom.

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI