Soldić nakon demoliranja KSW prvaka: Uz puni kamp, sve završavam prije kraja druge runde!

Vijesti iz regijeIZDVOJENA VIJEST 24.12.2017 10:00h Autor:

Roberto Soldić i Borys Mankowski

Robertu Soldiću tek su 22 godine, a samo u 2017. godini postigao je toliko uspjeha koliko niti njemu bliski najveći optimisti nisu očekivali. Velikim dijelom je za to zaslužno njegovo samopouzdanje, za koje apsolutno ima pokriće, što je najbolje potvrdio pobjedom u Katowicama.

Soldić je savladao šest godina starijeg Mankowskog, borca koji u KSW-u već godinama pobjeđuje poznata svjetska MMA imena. Zbog toga su Poljaci malo bili skeptični kada mu je za protivnika doveden manje poznati mladi hrvatski borac, ali Soldić je Mankowskog prebio toliko da ovaj nije bio u stanju ustati iz svog kuta nakon tri runde. Nakon proglašenja pobjednika, bivši i sadašnji prvak stali su zajedno na sredinu kaveza.

“Volim tog čovjeka, kad sam bio mladi borac gledao sam ga protiv velikih imena koja je pobjeđivao. No, da se razumijemo, ja za ovu borbu nisam bio u potpunosti spreman. Da sam potpuno u kampu za borbu, sumnjam da itko može protiv mene izdržati do kraja druge runde”, samopouzdano je rekao Roberto, a onda je odmah odgovorio i na pitanje o tome kada se i protiv koga želi iduće boriti. Niz od sedam MMA pobjeda ostvario je u samo 14 mjeseci razmaka, uz još nekoliko boksačkih mečeva pokraj toga:

“Ovo je moj život, treniram svaki dan, dva puta dnevno. Želim se boriti protiv bilo koga, ali da su to dobri borci. Ovo mi je peti pojas koji sam osvojio i ne znam što mi slijedi iduće, možda ovaj borac koji je ovdje prisutan.”

Tu je mislio na Dricusa Du Plessisa, borca iz Južnoafričke Republike, koji je bio planirani protivnik za Mankowskog, a Soldić je uskočio deset danas prije borbe, nakon što se ovaj ozlijedio. Du Plessis je bio u publici, a on i Roberto su već imali kratki susret odmah nakon borbe.

“Želim se boriti samo protiv dobrih boraca, a on je također dobar borac. Jako ga respektiram, snažan je, velika je zvijezda u Južnoj Africi i prvak je velter i srednje kategorije”, rekao je Soldić o toj borbi.

Do te borbe bi vrlo lako moglo doći. Zapravo, jedino što ju može spriječiti je Robertov potpis za UFC, gdje mu je nakon ovakvih predstava kvalitetom sigurno mjesto.

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI