Soldić je u Njemačku stigao s dvije torbe i 150 eura, a danas je europska superzvijezda

Vijesti iz regijeIZDVOJENA VIJEST 17.05.2019 11:05h Autor:

Roberto Soldić

Sportska i životna priča Roberta Soldića već sad je impresivna, a zapravo se tek počela pisati. No, kako drugačije prokomentirati momka koji se prije četiri godine u Düsseldorfu pojavio s dvije torbe i 150 eura u džepu, bez smještaja i sigurne perspektive.

Tada 20-godišnji Soldić u Njemačku je stigao u ožujku 2015. godine. Bio je mladi perspektivni borac na početku karijere koji je tražio mjesto za bolji napredak. Pronašao ga je u Düsseldorfu, u dvorani braće Ivana i Tomija Dijakovića. Nije UFD tada bio što je danas, to je također bila dvorana koje je tek krenula stvarati prave borce za velike promocije. No, Roberto je dobro procijenio, a odabir je bio lak pošto je u startu pokraj sebe imao osobe koje govore hrvatskim jezikom.

“Roberto je ovdje došao s dvije borbe i 150 eura u džepu. Nije imao niti osiguran smještaj za prespavati. Tako je prve mjesece spavao u našoj staroj dvorani. Njegova priča je nevjerojatna”, za njemački Bild je o Robertu ispričao njegov trener, menadžer i mentor, Ivan Dijaković. Kako je Soldić napredovao kao borac, tako je i Dijaković gradio svoje ime na europskoj MMA sceni, gdje je trenutno jedan od vodećih menadžera. S vremenom se i broj trenera u dvorani proširio pa se on može više posvetiti tom dijelu posla koji mu sjajno ide.

Četiri godine kasnije, Roberto Soldić ima pojas prvaka promocije, no i nešto još bitnije. Poljska publika ga je prihvatila, ima veliki broj fanova i prava je KSW zvijezda. To nije uspio postati gotovo niti jedan borac koji nije Poljak. A prema Robertu se svi u KSW-u i oko njega ponašaju upravo tako. Ovaj jednostavni momak iz Viteza svojom skromnošću, poniznošću, ali i borilačkom ubojitosti vrlo lako osvaja srca pravih ljubitelja borilačkog sporta.

Sutra će Soldić imati priliku još jednom potvrditi svoj talent. Protiv sebe će imati svog vršnjaka, neporaženog Poljaka Krystaina Kaszubowskog. I nemojte mislite kako će zbog toga cijela dvorana biti uz domaćeg borca. Roberto se mnogim Poljacima već duboko uvukao pod kožu.

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI