Soldić izazvao Jelčića: Spreman sam na rat s njim!

Vijesti iz regijeIZDVOJENA VIJEST 16.05.2017 13:35h Autor:

Soldic vs. Jelcic

FFC prvak u velter kategoriji Roberto Soldić je preko Instagrama prozvao drugog FFC prvaka – Luku Jelčića koji drži pojas u lakoj kategoriji. Prozvao ga je na međusobni dvoboj na idućoj FFC priredbi.

Objavljujući svoju fotografiju s pojasem, Soldić je napisao:

“FFC što je sljedeće za mene? Ja sam prvak do 77 kilograma. Dogovorite meč Prvak vs. Prvak protiv tog lika Jelčića. Spreman sam za rat! #nokaut #sljedecinivo #vs #MMA #prvak.”

Od dolaska u FFC Soldić (9-2) je impresionirao sjajnim nastupima u kojima je pobijedio Dropca i osvojio pojas protiv Truščeka. U međuvremenu je zgrabio i pojas Superior FC-a u istoj kategoriji.

Jelčić (10-2) je svoj pojas prvaka u lakoj kategoriji također osvojio u prosincu 2016. kada je u Zagrebu svladao Danila Belluarda. Prvu obranu naslova je imao prije nekoliko tjedana u Ljubljani kada je prekidom pobijedio Roberta Pastucha.

FFC je upravo na posljednjoj priredbi u Ljubljani prvi put u svojoj povijesti organizirao dvoboj za ujedinjenje titula. Doduše, meč se održao u kick boxing konkurenciji. Slovenac Samo Petje je svladao Eyevana Danenberga te si je osigurao i drugi naslov – onaj u velter kategoriji. Kada bi se FFC odlučio na isti potez u ovom slučaju, Jelčić bi ili morao podići kilažu i boriti se u velteru do 77 kila ili bi Soldić spustio kategoriju i otišao u onu do 70. Oba scenarija su moguća s obzirom da je član irskog SBG-a iznimno velik i visok borac za svoju kategoriju.

Za sada se ne zna što čelnici FFC-a misle o ovakvoj ideji.

 

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI