Soldić i Du Plessis točni na vagi, odradili izuzetno napeto sučeljavanje (VIDEO)

Vijesti iz regijeIZDVOJENA VIJEST 13.04.2018 20:37h Autor:

Du Plessis vs. Soldić

Sve je spremno za sutrašnji KSW 43 event u poljskom Wroclavu, kojeg predvodi prva obrana titule poljske promocije za Roberta Soldića. Robocop, poznat i kao Vitez iz Viteza, boriti će se protiv Dricusa Du Plessis, s kojim je imao vrlo intenzivno i napeto sučeljavanje.

Soldić i Du Plessis nisu imali problema na vagi, odnosno obojica su bili ispod 77 kilograma, što je inače granica velter kategorije. Protivnik hrvatskog borca inače je dvostruki prvak najjače afričke borilačke promocije, Extreme Fighting Championship. 24 mu je godine, što bi značilo da je godinu dana stariji od Soldića, a profesionalni skor mu je 11-1.

Njih dvojica već su ranije imali žestokih susreta, a ništa manje od toga nisu ponudili niti na svom sučeljavanju nakon vaganja. Obojica djeluju fokusirani i spremni na borbu, koja bi mogla potrajati i pet rundi, budući da je u pitanju okršaj za titulu, koja je od kraja prošle godine u vlasništvu Soldića.

Osim ove borbe, na programu je još sedam okršaja, među kojima je i borba Antuna Račića protiv Kamila Selwe, kao i borba za teškašku titulu, koju Michal Andryszak brani protiv bivšeg UFC borca, Phila de Friese. U sunaslovnoj borbi će svoj treći MMA nastup odraditi Damian Janikowski, poljska superzvijezda i nositelj brončane olimpijske medalje u hrvanju.

KSW 43 – Rezultati vaganja

Roberto Soldić (76.9kg) vs. Dricus du Plessis (76.7kg)
Damian Janikowski (84.2kg) vs. Yannick Bahati (84.2kg)
Michał Andryszak (113.4kg) vs. Phil De Fries (120kg)
Artur Sowinski (*67.6kg) vs. Salahdine Parnansse (66.3kg)
David Zawada (77.3kg) vs. Michał Michalski (77.4kg)
Lukasz Chlewicki (70.7kg) vs. Norman Parke (**72.2kg)
Kamil Selwa (61.5kg) vs. Antun Racić (61.6kg)
Maciej Kazieczko (70.8kg) vs. Maciej Kaliciński (70.7kg)

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI