Soldić 5 dana prije KSW-a 45: Bolji sam u svakom pogledu, bit će to stari RoboCop!

Vijesti iz regijeIZDVOJENA VIJEST 01.10.2018 12:46h Autor:

Roberto Soldić

“Pokušavam zaboraviti na taj meč jer to jednostavno nije bio moj dan. Sada to imam prilike i dokazati – to da je ovo bila tek jedna nezgoda na radu. On, s druge strane, ima šansu dokazati da je zaista najbolji i da me pokuša ponovno nokautirati. Spreman sam za rat. Vratit ću se kao mnogo iskusnija bolja verzija. Ispravio sam sve greške vezane za skidanje kilograma koje sam imao, kao i ideju da bi mi taj meč mogao biti lagan. Tada nisam bio dovoljno discipliniran iako sam naporno trenirao. Sada sam još profesionalniji, još bolji i još ozbiljniji. Spreman sam za dobar meč”, poručio je Roberto Soldić (13-3, 11 KO, 1 SUB)  u velikom intervjuu za poljski Polsat Sports uoči vrlo bitnog nastupa koji mu slijedi za nekoliko dana na KSW-u 45 u Londonu.

“RoboCop” će biti sunaslovna borba priredbe, a drugi put zaredom će se sučeliti s Južnoafrikancem Dricusom Du Plessisom (12-1 4KO, 8 SUB). Podsjećamo kako je u meču prije otprilike pola godine poražen prekidom. Pritom je izgubio pojas KSW prvaka u velter kategoriji.

No, uoči prvog meča borac UFD-a Duesseldorf je imao mnogo problema sa skidanjem kilograma, a nakon što je prošao službenu vagu dva puta se onesvijestio u hotelskoj sobi. To mu je utjecalo na snagu i kondiciju tijekom samog dvoboja.

“Tada sam skidajući kile izgubio svoju dušu. U samom kavezu nisam bio svoj. Nisam se uopće mogao fokusirati na meč i mnogo drugih stvari mi je bilo u glavi. A i mnogo sam pojeo noć prije ulaska u kavez. Naime, 10 dana prije meča sam se potpuno izgladnjivao kako bi mogao s kinuti kile. Najprije smo nabijali masu, da bi se onda izgladnjivao kako bi skinuo kile. Bila je to definitivno loša odluka. Sada sam puno pametniji jer imam to iskustvo. Nikada prije nisam bio nokautiran, čak niti na treningu, ali sada znam da se i to može dogoditi. To je bila vrlo vrijedna lekcija. Sada sam zato više fokusiraniji i više discipliraniji nego ranije”, objašnjava Soldić.

O Du Plessisu nema pretjerano dobro mišljenje…

“Jednostavno ga ne volim. Previše je samouvjeren. Učinit ću sve da mu uzmem taj pojas prvaka. Bez ikakve sumnje, on je sjajan borac. Kompletan je i kvalitetan. Nije postao bez razloga prvak EFC-a u dvije kategorije i sada je prvak KSW-a. Bit ću itekako motiviran za ovaj revanš. Sjajan je borac, ali se meni nikako ne sviđa”, opisuje.

Južnoafrikanac nije presretan Soldićevim izjavama kako se radilo tek o sretnom jednom udarcu, no borilački as iz Viteza ne odustaje od svojih tvrdni.

“On ne razumije da me samo jednom udario. Da, ranije je ‘uzeo leđa’, imao je dobre pozicije, ali nije mogao dovršiti posao. Tako da se više ne opterećujem njegovim izjavama, samo se fokusiram na ono što me čeka na KSW-u 45. Ovaj put neću gubiti vrijeme ‘trash talkom’, ovaj put ću se fokusirati na meč. Draže mi je govoriti u borilištu. A on će imati priliku ući u ring i objasniti što misli…”, odgovara Soldić.

Upitan nedostaje li mu KSW-ov pojas, odgovara:

“Vlasnik sam mnogo pojaseva prvaka. Ali taj mi je zaista mnogo značio. Volio sam biti tretiran kao KSW prvak. A i nikada nisam izgubio na takav način. Sada shvaćam koliko sam zapravo izgubio. Osjećam da sam najbolji i zato želim ponovno osvojiti tu titulu.”

“Ovog puta se vraća onaj dobri stari RoboCop. Samo trebam biti zdrav i dokazat ću da sam bolji borac. Bez  ikakve sumnje.”

KSW 45 na rasporedu je narednog vikenda, 6. listopada u engleskom Londonu.

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI