Službeno potvrđen UFC debi Darka Stošića!

Vijesti iz regijeIZDVOJENA VIJEST 28.04.2018 08:55h Autor:

Darko Stošić

Iz UFC-a je stigla službena potvrda debi nastupa Darka Stošića u promociji, a također se potvrdilo i ono što se neslužbeno navodilo. Boriti će se početkom ljeta na Fight Nightu u Hamburgu, a protivnik mu je još jedan bivši FFC prvak, Jeremy Kimball.

Tako će UFC kavez dočekati svojevrsni FFC superfight, budući da oba borca najbolju regionalnu borilačku promociju napustili kao prvaci, Stošić u teškoj, a Kimball u poluteškoj kategoriji. Ova borba će se održati u poluteškoj kategoriji, za koju se Stošić odlučio odmah prilikom potpisa za UFC.

I dok će Stošiću (12-1) ovo biti UFC debi, Kimball je već odradio tri nastupa. Prvi mu je bio “short notice” u siječnju prošle godine, samo mjesec dana nakon uzimanja FFC titule. Vremena mu nije bilo dovoljno da se ozbiljnije pripremi i gubi od Marcosa Rogeria de Lime nokautom u prvoj rundi. Drugu priliku je iskoristio te je u drugoj minuti borbe nokautirao Josha Stansburya, no treći nastup ponovno je bio neuspješan. U prosincu prošle godine, u prvoj ga je rundi ugušio Dominick Reyes. Time je njegov profesionalni skor došao do 15 pobjeda i sedam poraza.

U pitanju su dva mlada borca, Stošiću je 26, a Kimballu samo jedna godina više, koji su pravi potencijali vrlo siromašne UFC-ove divizije i potencijalna pobjeda sama po sebi donosi jako dobre stvari. Zbog toga će i ulog biti velik, a nema sumnje kako će na našim prostorima ovo biti jedna od najpraćenijih UFC borbi u posljednje vrijeme. Iako dolazi iz Srbije, Stošić je svojim FFC nastupima, kao i karakterom, stekao veliki broj fanova na području cijele regije.

Fight Night na kojem će nastupiti održava se 22. srpnja u njemačkom Hamburgu, što je svakako sjajna vijest za fanove. Kako za one koji tamo misle osobno otići posjetiti manifestaciju, tako i za sve ostale koji event žele gledati, budući da se neće održavati tijekom noći po europskom satu.

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI