Službeno objavljene kazne za dopinški skandal: Brestovac bez suspenzije, Badru Hariju oduzeta posljednja pobjeda!

Vijesti iz regijeIZDVOJENA VIJEST 21.04.2019 15:10h Autor:

Mladen Brestovac i Badr Hari

Još u siječnju iz Nizozemske je stigla vijest koja je potresla svijet kickboxinga, a ona nam je donijela informacije o tome kako su čak četiri poznata Gloryjeva kick-boksača bila pozitivna na doping. Među uglednim borcima našla su se tada imena Badra Harija, Hesdyja Gergesa, Ariela Machada, ali i najboljeg hrvatskog teškaša Mladena Brestovca.

Nizozemski AT5 tada je otkrio kako svim prekršiteljima prijete do četiri godine suspenzije, no najnovije informacije govore da niti jednom od navedenih nije određena maksimalna kazna.

Kako javlja službena stranica Gloryja, Hari je suspendiran na 19 mjeseci zbog pozitivnog testa s Glory 51 priredbe na kojoj je pobijedio Hesdyja Gergesa. Ishod tog meča promijenjen je u ‘no contest’, a marokanska zvijezda može se ponovno u akciju vratiti 7. prosinca 2019. godine s obzirom na to da se suspenzija provodi retroaktivno.

Brazilski poluteškaš Machado suspendiran je na 20 mjeseci zbog pozitivnog testa iz dana kada je na Glory 47 priredbi izgubio u meču s prvakom Artemom Vakhitovom. Machado je prihvatio suspenziju i u ring se može vratiti 21. kolovoza ove godine.

Što se tiče Brestovca, hrvatski predstavnik nije suspendiran već je samo dobio opomenu zbog nalaza koji je u njegovom tijelu pokazao tragove meldonija. Podsjetimo, uzorak koji je u probleme gurnuo hrvatskog teškaša prikupljen je uoči Glory 54 priredbe na kojoj  je jednoglasnom sudačkom odlukom izgubio od prvaka Rica Verhoevena. Mladen je odmah priznao korištenje navedene supstance te je svoju situaciju detaljnije objasnio još u siječnju.

Četvrti član ove priče, Hesdy Gerges, bio je pozitivan kada i njegov protivnik Hari. Gerges je poput Brestovca dobio opomenu, ali je odbio priznati ikakvu krivnju te će nastaviti sa svojom bitkom protiv ove odluke.

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI