Slovenija ima najmlađu boksačku svjetsku prvakinju, Ema Kozin došla do WBC i WBF pojasa!

Vijesti iz regije 15.10.2017 11:51h Autor:

Ema Kozin

18-godišnja Slovenka Ema Kozin nova je svjetska boksačka prvakinja srednje kategorije po WBC International i WBF verziji. To je postigla jučerašnjom pobjedom u ljubljanskom Tivoliu nad Florence Muthoni iz Kenije.

Od svog prvog meča, u rujnu prošle godine, kada je još prije svog 18. rođendana započela profesionalnu boksačku karijeru, Ema Kozin napravila je seznacionalan uspjeh. Mjesec i pol dana prije svog 19. rođendana, Ema je došla do dva svjetska boksačka pojasa. Već ranije je u svom vlasništvu imala WBU pojas, a sada je pridružila ova dva, od kojih je posebno vrijedan WBC International, budući da je riječ o drugom najjačem pojasu jedne od četiri elitne boksačke federacije.

Ema je u Tivoliu savladala Florence Muthoni iz Kenije, čime je svoj skor dovela do 11-0, uz šest pobjeda nokautom, a prave stvari za nju zapravo tek počinju. Ova djevojka, koju je u boks uveo otac, visoka je 174 centimetra i savršeno se snalazi u kategoriji do 72.5 kilograma. Idući koraci za nju svakako gledaju prema Christini Hammer, impresivnoj 27-godišnjoj Njemici, neporaženoj svjetskoj prvakinji po WBC i WBO verziji, no također i prema IBF i WBA pojasevima, koji trenutno nemaju svoje vlasnice.

Već dugo se u svjetskom boksu nije pojavila djevojka koja ovako impresivno izgleda sa samo 18 godina, zapravo teško je i zamisliti djevojku koja osvaja svjetske pojaseve u jednom od najzahtjevnijih svjetskih sportova, dok njene vršnjakinje razmišljaju o uobičajenim stvarima jedne tinejdžerice. No, već smo zaključiti kako Ema nije obična djevojka, nego je možda čak u pitanju nova Regina Hamlich.

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI