Sjajni Toni Filipi donio utješni bod Vitezovima, mladi Petar Cetinić pokazao srce i talent

Vijesti iz regijeIZDVOJENA VIJEST 03.03.2018 00:12h Autor:

Toni Filipi

U trećem kolu WSB boksačke lige, ekipa Croatian Knights poražena je od francuske momčadi Fighting Roosters rezultatom 1:4. Bod hrvatskoj momčadi donio je fenomenalni Toni Filipi, a svakako vrijedi spomenuti sjajan nastup 18-godišnjeg Petra Cetinića, koji je odradio sjajne prve dvije runde, da bi ga onda ipak koštalo neiskustvo.

Prvi je u susret, za hrvatsku momčad, ušao Gruzijac Nodari Darbaidze, koji je protiv sebe imao 21-godišnjeg Španjolca, Samuela Carmonu, u meču do 49 kilograma. Gruzijac je jako dobro otvorio meč, napadao je, ali i primao udarce iz kontre koje su suci smatrali konkretnijima te neizvjesna prva runda odlazi Španjolcu. Drugu rundu također ponovno bolje otvara član hrvatskih Vitezova, ali sredinom runde prima udarac u tijelo koji ga usporava te Carmona preuzima kontrolu. Nažalost, to nije bila samo kontrola do kraja runde, nego do kraja meča, gdje je Španjolac sve više podizao tempo te je na kraju slavio uvjerljivom odlukom sudaca.

Uvjerljivom odlukom sudaca poražen je i Filip Poturović koji je boksao protiv Samuela Kistohurrya. Mladi boksač koji je upisao pobjedu u Italiji ovog puta nije mogao protiv francuskog prvaka, unatoč tome što je dao sve od sebe. Poturović je boksao onako kako treba kada se gubi, nije se predavao nego je napadao i tražio pobjedu prekidom, no Francuz je iskusno odradio do kraja za čistih 5:0 u rundama.

Onda je u ring ušao 18-godišnji Petar Cetinić, kojeg je čekao 11 godina stariji Hassan Amzile. Amzile je prošle sezone boksao četiri puta te je ostvario po dvije pobjede i dva poraza, a ovdje je naletio na mladog boksača koji je odlučio pokazati kakav talent posjeduje. I to je apsolutno uspio, budući da je svojim nastupom u prve dvije runde digao dvoranu na noge te je nakon te dvije runde bio u vodstvu, budući da su mu obje pripale po mišljenju dva suca. Bio je to meč s najviše akcije u ovom cijelom susretu, gdje je mladi hrvatski boksač oduševio svojim srcem. Nažalost, mladost i neiskustvo su ga koštali primanje neugodnih udaraca u trećoj rundi, koji su ga podosta potrošili. U četvrtu rundu Cetinić ulazi poprilično umoran i bez snage, Amzile to vidi i konstantno ga napada, da bi nakon minute Leonardo Pijetraj zaključio kako se naš mladi boksač previše potrošio i da nema smisla primati dodatnu štetu te odlučuje ubaciti ručnik. Unatoč porazu, Cetinić je dobio velike ovacije dvorane za ovaj sjajan nastup.

Jednako srčan nastup odradio je Edin Avdić protiv Nizara Trimeha. No, boksač s austrijskom adresom nije mogao protiv možda i najkvalitetnijeg člana današnjeg francuskog rostera. Dao je apsolutno sve od sebe, boksao je lijepo i atraktivno, no Trimeh je bio tehnički superiorniji te je marljivo i pažljivo skupljao bodove, usput pazivši da ne primi neki udarac koji bi ga mogao izbaciti iz ritma. Dvorana je prepoznala Avdićev trud te su ga kroz cijeli meč podizali i držali raspoloženog te im se on na kraju zahvalio. Šteta što je Avdić uspio osvojiti tek prvu rundu, no svakako je u pitanju boksač kojeg će vrijedi dalje popratiti te se nadamo da mu ovo neće ostati jedini nastup za Vitezove. Trimehu je ovo bila četvrta pobjeda u jednako toliko WSB nastupa.

Naravno, najveće ovacije dobio je Toni Filipi, koji je odradio meč do 91 kilogram protiv bugarske akvizicije francuske momčadi, Kristiyan Dimitrova. I odradio je meč najbolje što je mogao. Kroz svih pet rundi je potvrđivao zašto ga se smatra vjerojatno trenutno najvećim hrvatskim boksačkim talentom te se niti u jednom trenutku nije moglo zaključiti kako protiv sebe ima iskusnijeg boksača. To su prepoznali i suci, koji su sjajne kombinacije Filipija nagradili jednoglasno odlukom u njegovu korist kroz svih pet rundi, a mora se priznati kako fascinira činjenica da je tako mlad boksač nakon pet rundi izgledao kao da je spreman odmah odraditi još jedan meč. Svaka čast za Filipija, koji svakako pokazuje da se na njega može računati za velike stvari.

Idući meč hrvatski momčad ima za dva tjedna, kada će u drugim kategorijama nastupati na gostovanju u Francuskoj.

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI