Sjajne vijesti sa SP-a: Kvesić postao viceprvak svijeta u ju-jitsuu! (FOTO)

Vijesti iz regije 25.11.2017 16:13h Autor:

Matko Kvesić (prvi s lijeva) – brončani sa Svjetskog Ju-Jitsu prvenstva u Bogoti

Matko Kvesić (32), jedan od naših najtrofejnijih i najboljih natjecatelja u proteklih desetak godina, ostvario je jedan od najboljih rezultata u povijesti Ju-Jitsu sporta u Hrvatskoj.

Na Svjetskom Ju-Jitsu prvenstvo koje se održava u Bogoti, Kolumbija, od 24. do 26. studenog 2017. u organizaciji Međunarodne Ju-Jitsu federacije JJIF (član SportAccorda) u jakoj konkurenciji osvojio je srebrnu medalju u kategoriji -94kg u disciplini ne-waza, široj javnosti poznatoj kao BJJ.

Na putu do finala imao je tijesne mečeve protiv predstavnika Jordana i Poljske, u polufinalu je gušenjem završio predstavnika Izraela dok je finalu u tijesnoj borbi izgubio na bodove od Faisala Alkitbija, predstavnika Ujedinjenih Arapskih Emirata, jedne od zvijezda ovog sporta. Matku je ovo druga medalja ove godine sa velikih natjecanja. Naime, Matko i Luka Škorić (27) su u lipnju ove godine u Banja Luci, BIH, podijelili treće mjesto te osvojili dvije brončane medalje na Europskom Ju-Jitsu prvenstvu.

Uz našu vedetu u ovom sportu, na Prvenstvu danas nastupa mladi i talentirani Max Arnold (19). Ovaj mladi sportaš iz Virovitice s mjestom treniranja u Zagrebu, dominatan je u svojoj kategoriji u ovom dijelu Europe. Max će imati jako težak posao u možda najzahtjevnoj kategoriji do 77kg u skupini od 20 natjecatelja iz 16 zemalja.

Zbog činjenica da Hrvatski Ju-Jitsu savez privremeni član Hrvatskog olimpijskog odbora tek od prosinca 2016. godine, te da nije u sustavu javnog financiranja, troškove putovanja na navedeno natjecanje morao je, uz pomoć donatora, pokriti HAJJK Mladost-Alliance BD, klub čiji su navedeni reprezentativci članovi. Ovo je i osnovni razlog zašto je izostao nastup većeg broja reprezentativaca i potencijalno veći broj osvojenih odličja.

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI