Warning: mysqli_num_fields() expects parameter 1 to be mysqli_result, boolean given in /home/fight1/public_html/wp-includes/wp-db.php on line 3182
Sjajna vijest: Hrvatska domaćin Svjetskog juniorskog prvenstva u judu! | Fight Site

Sjajna vijest: Hrvatska domaćin Svjetskog juniorskog prvenstva u judu!

Vijesti iz regijeIZDVOJENA VIJEST 27.04.2017 10:51h Autor:

Barbara Matić

Nakon sportskih uspjeha na Europskom prvenstvu u Poljskoj, stigla je još jedna velika vijest za hrvatski judo. Međunarodna judo federacija (IJF) odlučila je kako će domaćin Svjetskog juniorskog prvenstvo u listopadu 2017. godine biti u Hrvatskoj, javljaju službene stranice Hrvatskog judo saveza.

Nakon niza sastanaka i posjeta Sjevernoj Koreji, Međunarodna judo federacija (IJF) u nekoliko je navrata organizatoru prvenstva, sjevernokorejskom ministarstvu sporta i nacionalnom judo savezu, ukazivala na logističke probleme kao što su loša prometna povezanost glavnog grada Pyongyanga s ostatkom svijeta (nekoliko međunarodnih letova prema Pyongyangu je otkazano), sigurnost sudionika, izazovi u komunikaciji s ostatkom svijeta, nemogućnost prijenosa uživo putem interneta i slično.

Unatoč dobrim najmjerama neki od izazova do danas nisu riješeni. Politička stabilnost u Sjevernoj Koreji, kao i međunarodna situacija oko pitanja vezanih uz državu, bili su jedan od obvezujućih uvjeta prilikom pripreme prvenstva. Niz nacionalnih saveza kao i pojedinaca, zabrinuti oko situacije u Sjevernoj Koreji kontaktirao je IJF. Neki su već otkazali nastup, a drugi izrazili veliku zabrinutost oko sudjelovanja njihovih natjecatelja na prvenstvu.

U kontekstu iznešenih informacija, nestabilnih međunarodnih odnosa Sjeverne Koreje i ostatka svijeta, Izvršni odbor IJF-a donio je odluku da se prvenstvo odgađa do trenutka u kojem politička situacija na međunarodnoj razini, kao i svi drugi organizacijski uvjeti ne budu u potpunosti zadovoljeni.

Kao novi domaćin Svjetskog juniorskog judo prvenstva, u listopadu 2017., odabrana je Hrvatska, odnosno Zagreb! Potvrda je to odlične organizacije velikih događanja poput Grand Prixa, Europskog kadetskog kupa, Europskog seniorskog kupa, Judo festivala, Europskog veteranskog prvenstva, znanstvenih judo konferencija i drugih događanja.

Za ambasadoricu Svjetskog juniorskog prvenstva u Zagrebu odabrana je najuspješnija hrvatska judašica, Barbara Matić. Osim što je nedavno osvojila svoju drugu europsku broncu u seniorskoj konkurenciji (2014. i 2017.), 22-godišnja Matić je dvostruka svjetska juniorska prvakinja svijeta (2013. i 2014.), europska juniorska prvakinja (2013.), europska viceprvakinja u konkurenciji juniorki (2012. i 2014.) te mlađih seniorki (2012.), osvajačica europske juniorske bronce (2011.), europska kadetska prvakinja (2010.) te osvajačica svjetske kadetske bronce (2009.).

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI