Warning: mysqli_num_fields() expects parameter 1 to be mysqli_result, boolean given in /home/fight1/public_html/wp-includes/wp-db.php on line 3182
Sjajan uspjeh hrvatskog Samba u Seulu – dvije zlatne medalje | Fight Site

Sjajan uspjeh hrvatskog Samba u Seulu – dvije zlatne medalje

Vijesti iz regije 11.10.2014 17:23h Autor:

Tena Šikić i Maja Blagojević

Hrvatske sambistice Tena Šikić i Maja Blagojević osvojile su zlatna odličja na natjecanju Svjetskog kupa u Seulu, Šikić je bila najbolja u kategoriji do 52 kilograma, a Blagojević do 64 kilograma.

Ovo je najveći sportski uspjeh hrvatskog Samba dosad, a mlade sportašice su osvojile prve Sambo medalje za Hrvatsku.

Nakon dojmljivog nastupa hrvatskih reprezentativaca u Bukureštu, nedavno održanog Državnog prvenstva u Sambu koji je održan 4. listopada u Belišću, ovo je je najveći uspjeh Samba koji je relativno mlad sport u Hrvatskoj.

Hrvatska reprezentacija će nastupiti na svjetskoj smotri u studenom u Japanu. Ovo je ujedno i turnir koji će ponovno pokazati vrijednost hrvatskih  boraca. Hrvatski Sambo savez sad se neskromno može nadati novim medaljama.

Sambo je sovjetska borilačka vještina, nastala spajanjem nekoliko tradicionalnih vještina kavkaskih i sibirskih narod. Ruska borilačka vještina je tek u povojima u Hrvatskoj, ali je našla svoje mjesto na hrvatskoj sportskoj sceni, a Hrvatski Sambo savez je član Međunarodnog Sambo saveza (FIAS) i pridruženi član Hrvatskog Olimpijskog odbora.

Zbog iznimnog zalaganja Hrvatskog sambo saveza, hrvatska će metropola iduće godine biti i domaćinom Europskog prvenstva u Sambu.

PODIJELI
Autor:

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI