Sherdog rangirao Deliju kao drugog najboljeg PFL teškaša: “On tek ulazi u svoje najbolje godine!”

Vijesti iz regijeIZDVOJENA VIJEST 06.06.2019 12:15h Autor:

Delija vs. Seumanutafa

Jedan od najvećih svjetskih MMA portala, a svakako najrelevantniji za praćenje rezultata svjetskih boraca, Sherdog, odlučio je rangirati sudionike teškaškog PFL turnira. Ante Delija tako se našao na drugom mjestu, dok je Satoshi Ishii tri mjesta ispod njega.

Teškaški turnir PFL-a vjerojatno će biti najzanimljiviji među šest kategorija koje se u ovosezonskom natjecanju nalaze. Samo četiri ovosezonska borca tu su bila i prošle godine, što svakako donosi puno uzbuđenja. A kao dokaz da je ovaj turnir još jači najbolje nam može poslužiti rang ljestvica portala Sherdog. Oni su napravili tzv. “power rankings” ovosezonskih sudionika. Među prvih pet, čak je četvorica novih. Na prvo mjesto su postavili iskusnog 28-godišnjeg Rusa, Denisa Goltsova, dok je drugo mjesto pripalo Anti Deliji. Evo što je Sherdog napisao o teškašu iz Dubrovnika:

“Ante Delija masivan je teškaš visok 195cm. Ne ulazi u turnir s puno pažnje, prije svega zbog toga jer se borio samo jednom u posljednje četiri godine. Propustio je puno toga zbog loma noge u borbi protiv Marcina Tybure iz 2015. godine, no prije toga se iskazao kao jedan od najvećih teškaških potencijala na svijetu. Radi se o visokom i dugačkom borcu koji bode svoje protivnike direktom, da bi nakon toga štetu radio desnim overhandom ili aperkatom. Ipak, iako je pulen Cro Copa, hrvanje je ono što je najbolji dio njegovih vještina. Obožava ulaziti u svoje protivnike, podizati ih i bacati ih na pod. Nekada ulazi u rušenje i bez prethodne pripreme, da bi nakon rušenja ušao u brutalan ground n’ pound. Sedam pobjeda prisiljavanjem na predaju potvrđuju kako se radi o vrhunskom grappleru. Problem nastaje kad postane previše agresivan i tako u pokušaju da završi borbu zna izgubiti dominantnu poziciju. Kao i njegov mentor, posjeduje fenomenalnu obranu od rušenja. Iako je propustio jedno razdoblje, Deliji je tek 28 godina i tek bi trebao ući u svoje najbolje borilačke godine.”

Treće mjesto zauzeo je UFC veteran i prošlosezonski sudionik Jared Roshold, dok je četvrto mjesto pripalo Muhammedu Dereesu, koji se već borio u PFL-u, no ne kao dio turnira. Na peto mjesto postavljen je drugi borac koji će u turniru predstavljati Hrvatsku, Satoshi Ishii. O njemu su također napisali nekoliko zanimljivih rečenica.

“Trofejni judoka bori se iz kontra garda i trenira kod svog bivšeg rivala, Cro Copa. Iako nije poznat po svojim udaračkim vještinama, uvijek je voljan ući u izmjene na nogama. Posjeduje snagu udarca i dobar osjećaj za kontru. Ipak, pitanje je može li nakon godina borbe na visokoj razini i dalje biti sposoban primiti pogotke snažnih udarača u turniru. Kao grappler, Ishii je i dalje najbolji na podu, gdje jako dobro odlazi iz klinča. Tamo postaje čarobnjak partera koji će nanositi štetu udarcima, ali više od svega voli ulaziti u zahvate. Iako ne možemo biti sigurni koliko je udaraca sposoban primiti, njegova mogućnost da na podu završi svakog borca ga apsolutno čini borcem na kojeg treba obratiti pažnju.”

Zanimljivo je kako su Delijini i Ishiijevi današnji protivnici rangirani na dva posljednja mjesta. Ispod ovog odlomka možete vidjeti kako je to Sherdog sve posložio.

PFL ranking teškaša – Sherdog.com

 1. Denis Goltsov
 2. Ante Delija
 3. Jared Rosholt
 4. Muhammed DeReese
 5. Satoshi Ishii
 6. Kelvin Tiller
 7. Ali Isaev
 8. Francimar Barroso
 9. Valdrin Istrefi
 10. Alex Nicholson
 11. Carl Seumanutafa
 12. Ezekiel Wily

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI