Sherdog Cro Copovu nogu proglasio najjačom na svijetu

Vijesti iz regijeIZDVOJENA VIJEST 11.06.2014 18:48h Autor:

Mirko Filipović

Sherdog, jedan od najpoznatijih svjetskih MMA portala, objavio je ljestvicu 10 najjačih "kickera" svijeta. Na prvom mjestu se, iako to nije veliko iznenađenje, našao Mirko Filipović.

Sa Sherdogovim izborom sigurno bi se složili mnogi borci, prije svih Igor Vovčančin, Wanderlei Silva i Bobb Sapp, no dugo vremena je lijeva noga Cro Copa predstavljala najjače oružje u MMA svijetu. I to toliko da je veliki broj boraca svoju taktiku bazirao većinom na njenom zaustavljanju. No, prenijet ćemo vam ono što je o lijevoj nozi Mirka Filipovića napisao Sherdogov novinar.

"Cro Cop je rutinski doveo high kickove do oružja za brutalne nokaute, noseći svoje hlačice u hrvatskim bojama. Ako ste ikad igrali igricu i odabrali Mirka Filipovića, niste ni pritiskali dugme za ručne tehnike jer ste znali da je dovoljno koristiti noge i doći ćete do rezultata. Njegov stvarni "teror" započeo u Prideu, gdje su svi znali koje su Mirkove namjere, no svejedno nisu mogli napraviti ništa da ga zaustave. Kratak pogled na njegov skor govori dovoljno, jer se tamo nalaze pobjede nad Yujiem Nagatom, Igor Vovčančinom, Heathom Herringom, Ronom Watermanom, Kevinom Randlemanom i Wanderleiem Silvom.

Jednom najopasniji teškaš svijeta završio je sa skorom 3-5 unutar UFC-a, završivši svoj razočaravajuću put s tri vezana poraza nokautom, od Franka Mira, Brendana Schauba i Roya Nelsona. Danas, ovog bivšeg osvajaća K.-1 grand prixa možete gledati kako se bori u Gloryu, gdje su njegovi kickovi zadali štete sada već umirovljenom Remy Bonjaskyu."

Osim Filipovića na ljestvici su se našli još mnogi poznati borci, neki koji su aktivni, a neki već odavno ne, a mi vam donosimo popis kako to izgleda:

2. Jose Aldo
3. Bas Rutten
4. Anderson Silva
5. Lyoto Machida
6. Cung Le
7. Edson Barboza
8. Anthony Pettis
9. Maurice Smith
10. Jon Jones

 

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI