Warning: mysqli_num_fields() expects parameter 1 to be mysqli_result, boolean given in /home/fight1/public_html/wp-includes/wp-db.php on line 3182
Sestre Matić imaju jasan cilj, a to su diplome i olimpijske medalje! | Fight Site

Sestre Matić imaju jasan cilj, a to su diplome i olimpijske medalje!

Vijesti iz regije 29.10.2015 16:42h Autor:

Brigita Matić

Brigita Matić je na Svjetskom juniorskom prvenstvu u judu, koje se prije nekoliko dana održalo u Abu Dhabiju, osvojila naslov svjetske prvakinje u kategoriji do 78 kilograma. Ona je, poput svoje starije sestre Barbare, osvojila naslove europske i svjetske juniorske prvakinje.

Osim što se bave judom, obje sestre studiraju na Fakultetu elektrotehnike, strojarstva i brodogradnje. Nešto više o sebi, svojim uspjesima i odnosu sa sestrom, Brigita je rekla u razgovoru s Večernjim listom.

Sestra joj je uzor i njih se dvije prema dogovoru nikad neće boriti jedna protiv druge, čak ni pod cijenu odlaska na Olimpijske igre. Srećom, to se više ni nemože dogoditi jer su se razdvojile u kategorijama. Sestre trenutno žive skupa u zajedničkoj sobi, ali u planovima imaju preseljenje u zajednički stan.

"Ovakve medalje, s velikih svjetskih natjecanja, stavljamo na zid, a one manje vrijedne u kutije. Još smo cimerice, no uskoro ćemo se izdvojiti iz obiteljskog doma, ali ćemo opet stanovati zajedno. Odlučile smo kupiti stan svojim novcem. Preko tate smo dignule kredit koji mi isplaćujemo, a on će nam kupiti kuhinju jer je tako obećao ako se ja s europskog i svjetskog prvenstva vratim s medaljom", izjavila je Matić za Večernji list.

Sestrama je akademski cilj zaslužiti diplome, a sportski osvojiti olimpijske medalje.

"Naš obiteljski san je da obje osvojimo medalje i na seniorskim prvenstvima Europe i svijeta, ali i da zajedno nastupimo na Olimpijskim igrama 2020. godine u Tokiju, u zemlji koja je postojbina ovog sporta", poručuje Matić.

Uz dva treninga dnevno, sva predavanja i učenje za ispite, zahvaljujući dobroj organizaciji i ljudima koji im se prilagođavaju, uspijevaju naći vremena i za sebe.

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI