Sep na FFC-u ozlijedio šaku, na sparing s Baterbievim otputovao Babić (FOTO)

Vijesti iz regije 26.10.2017 11:54h Autor:

Hrvoje Sep

Iz prošlotjednog meča protiv Gruzijca Levana Luhutašvilija na FFC-u u Linzu, osim briljantne bodovne pobjede hrvatski poluteškaški profesionalac Hrvoje Sep nosi i ozljedu šake. Tijekom treće runde jedan je Sepov udarac završio na suparnikovom čelu, pa je šampion zagrebačkog BK Leonardo jutro nakon borbe dočekao s crvenilom i bolnom oteklinom zapešća.

“Tri runde boksao sam s natučenom metakarpalnom kosti. Mislio sam da će oteklina brzo splasnuti, ali stanje se pogoršalo i moj liječnik Tadija Petrović sa zagrebačke Klinike za traumatologiju zaključio je da mi predstoji nekoliko tjedana smanjene boksačke aktivnosti”,  objasnio je Sep svoju zdravstvenu situaciju nakon treće profesionalne pobjede.

Apstinencija od pojedinih udaraca ne bi bila poseban problem da Sep i njegov trener i menadžer Leonard Pijetraj već u ponedjeljak nisu trebali putovati u Montreal. Naime, poznati ruski profesionalac s kanadskom adresom Artur Beterbijev (inače nekadašnji svjetski i europski amaterski prvak) i njegov trener Marc Ramsay bili su oduševljeni lipanjskim zajedničkim treninzima s hrvatskim dvojcem i inzistirali su na njihovu ponovnom dolasku.

“Sepova ozljeda nije teška, ali je prilično bolna. Ramsay je bio vrlo uporan i htio je da Hrvoje pod svaku cijenu doputuje u Kanadu, jer Beterbijev 11. studenoga u Fresnu boksa za IBF svjetski naslov protiv Nijemca Enrica Köllinga. Međutim, da sam dopustio Sepu dvotjedne sparinge u Montrealu njegov bi oporavak bio odgođen, a to nije poželjan scenarij”,  rekao je Leonard Pijetraj.

Znajući da u dvorani BK Leonardo u zagrebačkoj Dubravi treniraju mnogi hrvatski šampioni, trener Ramsay zatražio je da na sparinge doputuje Alen Babić, lanjski prvak Hrvatske u teškoj kategoriji. Tako će Beterbijevu uoči najvažnijeg meča u karijeri ipak pomagati jedan hrvatski boksač.

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI