Sep misli da je i zaslužio poziv na Olimpijske Igre, Pjetraj uvjeren da Hrvatska može do zlata

Vijesti iz regijeIZDVOJENA VIJEST 30.10.2015 19:18h Autor:

Filip Hrgović, Leonard Pjetraj i Hrvoje Sep

Nakon što je Hrvoje Sep došao do vize za Olimpijske igre, izjavio je kako ga je to iznenadilo, no da misli da je to i zaslužio. Sretan je i njegov trener Leonard Pjetraj, koji je najavio hrvatsko zlato u Rio de Janeiru.

Iako svoje mjesto na Olimpijskim igrama nije osvojio izravno, odnosno rezultatom na svjetskom prvenstvu, Hrvoje Sep ipak je saznao dobre vijesti iz Međunarodnog boksačkog saveza. Budući da je kubanski boksač Julio de la Cruz osigurao vizu po dva kriterija, Sep je kao idući po WSB plasmanu došao do tog mjesta. Hrvatski boksač je sretan, što je i potvrdio za Večernji list:

"Nismo se bavili kalkulacijama, pa moram priznati da sam iznenađen. Bio sam jako razočaran nakon poraza na svjetskom prvenstvu, ali mislim da sam u potpunosti ovo zaslužio. Ipak sam bio treći na europskom prvenstvu, a treći sam i po WBS ljestvici. Za London je meni i Filipu nedostajala po jedna pobjeda, no sad obojica odlazimo u Rio."

Sretan je i njihov trener Leonard Pjetraj, koji je također bio razočaran nakon neuspjeha na svjetskom prvenstvu. Sada kreću pripreme za Rio, gdje se najavljuju velike stvari, no on isto tako vjeruje kako njegova dva boksača neće biti jedini hrvatski predstavnici.

"Uvjeren sam da se još jedan ili dvojica hrvatskih boksača mogu plasirati, a to bi bio i najveći uspjeh našeg saveza. Za Sepa sam bio uvjeren kako će u Rio, iako se niti ja nisam bavio kalkulacijama. Sad nam kreću pripreme, a od Filipa i Hrvoja očekujem velike stvari, čak bih rekao i zlatnu medalju", rekao je Pjetraj.

Olimpijske igre u Riu počinju 5. kolovoza iduće godine, a u Hrvatskom olimpijskom odboru se nadaju najvećem broju natjecatelja do sada.

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI